Boktips aktier

Jag har sammanställt en lista på intressanta finansböcker. De flesta innehåller tips och råd på hur du ska lyckas med dina investeringar. Under varje boktips aktier finns en länk till respektive finansbok hos Adlibris. Beställ hem en bok eller två, sätt på en kopp kaffe och ta in all dina nya kunskap!


get rich with dividends

Get Rich with Dividends: A proven system for earning double-digit returns – Boktips aktier
Boken vann pris för ”Årets bok 2016” av Institute for Financial Literacy. Skriven av Marc Lichtenfeld som har nitton års erfarenhet på börsen i USA. Som ni hör i titelt så fokuserar boken mycket på utdelningar och hur man ska använda dessa för att nå ränta på ränta effekten.
Klicka här för att läsa mer och/eller köpa boken från Adlibris!

 

 

 

get digital or die trying

Get Digital or Die Trying – Boktips aktier
Nu i veckan så var jag på en heldags ”föreläsning” om e-handel där en man hade en timmes undervisning om hur statistiken för vår digitala värld kommer se ut i framtiden. 2030 kommer miljoner jobb vara automatiserade här i Sverige och många kommer att vara arbetslösa/leta efter nya arbeten. Jag har lite dålig koll på bolaget ABB, men de arbetar mycket med automatisering… Kanske något att titta på? Mannen som jag inte minns namnet på sålde mig helt och hållet och jag köpte nu deras bok. Pris: 289kr
Klicka här för att läsa mer och/eller köpa boken från Adlibris!

 

 

the intellegent investor

The Intelligent Investor – Boktips aktier
En av världens mest omtalade/lästa investeringsböcker. Författaren Benjamin Graham var förebild för Warren Buffet för många år sedan. Enligt Buffet så är The Intelligent Investor den bästa investeringsbok som han någonsin har läst. Pris: 192kr
Klicka här för att läsa mer och/eller köpa boken från Adlibris!

 

 

 

 

rich dad poor dad

Rich Dad Poor Dad – Boktips aktier
De råd som de flesta pappor traditionellt ger sina barn är så vardagligt att det nästan känns klichéartat: ”Gå till skolan och få dig en bra utbildning, spar pengar, jobba hårt och den finansiella belöningen kommer att komma.”
I sin explosiva finanshandbok Rich Dad, Poor Dad föreslår Robert T Kiyosaki att du kanske skulle ha struntat i dessa råd!
Här uppmuntras till en ny syn på det gamla traditionella synsättet i kring ekonomi. Kiyosaki avslöjar hemligheten till sin väg till succé.
Författarens egen erfarenhet som mångmiljonär spelar en stor roll i hans kontroversiella bok. Hans riktiga pappa, en välutbildad, arbetsam man som var chef för skolsystemet på Hawaii, gav sin son de traditionella faderliga råden om hårt arbete och den ekonomiska vinningen, men dog fattig och bitter. Kiyosakis ”andra pappa”, hans vän Mikes pappa, var en man som hoppat av skolan redan i ”high school” som lärt Kiyosaki allt som han i dag vet är sant om pengar. Hans ”rika pappa” levde upp till Kiyosakis smeknamn på honom, eftersom han sedermera blev en av Hawaiis rikaste män.

Robert Kiyosakis filosofi är att du antingen är en mästare på ekonomi eller en slav för pengar. Författaren sticker hål på myten att du behöver en stor inkomst för att bli rik och får dig att ifrågasätt tron om att ditt hus eller hem är en tillgång. Han vädjar också att vi ska vägra lita på att skolsystemet lär våra barn någonting om pengar och ekonomi.
Boken, som utgavs första gången 1997 ligger på bästsäljarlistorna i USA och har totalt sålt i 9 miljoner exemplar i 30 länder. Den ges nu ut i Sverige för första gången! (Beskrivningen lånad från Adlibris)
Klicka här för att läsa mer och/eller köpa boken från Adlibris!

bli grymt rik på aktier

Bli grymt rik på aktier – Boktips aktier
Vill du göra snabba klipp på dina aktieaffärer? Är du beredd att ta en hög risk vid dina aktieplaceringar för att snabbt bli förmögen? Svarar du ja på dessa två frågor är det här ingen bok för dig. Det här är i stället en bok för dig som är beredd att låta tiden verka och som genom att följa några förhållandevis enkla principer vid dina aktieplaceringar, kommer att ha en mycket stor möjlighet att bli förmögen. (Beskrivningen lånad från Adlibris)
Klicka här för att läsa mer och/eller köpa boken från Adlibris!

 

Kommentera gärna nedanför vilka böcker ni rekommenderar så ska jag lägga in dessa i listan så fort jag får tid till det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *