Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
  • Automatisera ditt sparande & investeringar
  • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
  • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
  • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

Catena Media – ett par tankar inför morgondagens rapport

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Imorgon är det dags för Företagets största innehav att presentera sin Q1 rapport. Bolaget jag talar om är Catena Media som vid dagens stängning står för hela 20% av Företagets Tillväxtportfölj.

Förväntningarna är många och höga. De senaste dagarna har jag märkt av på sociala medier att många är oroliga för  spelbolagens rapporter då de har visat minskade marginaler p.g.a. hög marknadsföring per ny kund.

Catena Media är inget spelbolag, de hjälper spelbolagen att få kunder genom att erbjuda annonsplatser på sina siter. Genom att visa banners och länkar på derajs tusentals siter så slussar de vidare nya kunder till spelbolagen och erhåller antingen en fast ersättning per ny kund eller en livstids del av spelbolagets eventuella vinster på den nya kunden. Alltså behöver inte Catena Media spendera stora summor på t.ex. TV- och radioreklam.

Läs mer om Catena Media hos Avanza! (ad)

 

[Uppdaterad en timme efter publicering efter bra feedback från @sensumest , tack!]
Återkommande bilder i forumen är även de nedanför:

Askgamblers – Sverige
Askgamblers – UK
Askgamblers – USA

 

Graferna visar en liten del av en så kallad “Domain overview report” på Catena Medias förvärv Askgamblers.com som genomfördes under 2016. Som ni ser så verkar Catena Media ha fått igång siten ordentligt och det ska bli riktigt spännande att hur intäktsökningen kommer att se ut från Askgamblers.com imorgon…


 

catena media q1 2017
Bild och kommentarer är lånade av Niklas Ramstedt @ramlars77 på Twitter.

 

New depositing customers

New depositing customers (NDC) är ett mycket viktigt tal att hålla koll på. Eftersom Catena Media kommer att erhålla eventuella vinster på många av de “NDC-kunder” de varje månad slussar vidare till spelbolagen så gäller det att denna siffra fortsätter samma kraftiga tillväxt som den gjort tidigare.

Precis som vi kan se i i Niklas dokument ovanför (blåa staplarna) så har vi en mycket fin tillväxt när det kommer till NDC. December 2016 var bolagets bästa månad någonsin sett till NDC. Bara i december slussade man vidare hela 24 000 st nya spelare till spelbolagen. Dessa borde ha burit frukt med sig under Q1 2017 tillsammans med de övriga 179,000 st NDC som “förvärvades” under 2016 (totalt ca 203,000 st NDC under 2016).

Överväger ny obligation för förvärv inom kort

Imorse släppte Catena Media ett pressmeddelande gällande en eventuellt ny obligation som skall användas för att fortsätta förvärva i den takt de vill;

“Konsolideringen inom affiliate-marknaden ökar och Catena Media vill spela en ledande roll i den utvecklingen. Vi undersöker för närvarande ett antal möjliga förvärv som skulle komplettera och stärka vår portfölj. En potentiell emission av ytterligare obligationer skulle ytterligare stärka vår tillväxtresa”, säger Catena Medias vd Robert Andersson.

Bolaget har tidigare kommunicerat att ett listbyte ska ske under första halvåret av 2017 och det borde alltså göras vilken dag som helst. När allt arbete, tid och kraft som behövs för detta har färdigställts så tror (OBS! Spekulation) jag att vi kommer få se ett par betydande förvärv.

Läs mer om Catena Media hos Avanza! (ad)

Vad tror ni om morgondagens rapport? Hur har ni agerat inför? Har ni planer på att agera efter ni har läst rapporten?
Jag har inga planer på att öka mitt innehav som det ser ut nu då bolaget redan utgör 20% av Företagets Tillväxtportfölj. Lämna gärna en kommentar!

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

4 svar

  1. Ökade lite igår inför rapporten om än väldigt lite. Blir det ett positivt utfall så är jag supernöjd annars kommer jag nog minska tillbaka till föregående procentsats kring 6%. Gillar bolaget och deras strategi angående marknadsföring som vi diskuterat lite i någon tidigare tråd.

  2. Är alla dina graflinjer hela horisontellt raka? Känns som att de borde variera en aning dag till dag? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se