Enkla sättet att frigöra pengar för investeringar: “Tusenlappar varje månad”

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Samla lånen och investera överskottet

Hängivna investerare vill alltid hitta sätt att få mer pengar att kunna peta in på börsen. Efter att ha använt Advisa märker spararen Mattias Nilsson att han nu kan investera mycket mer.

– Vi pratar tusenlappar – varje månad, säger han.

Mattias Nilsson är 37 år gammal och en engagerad aktiesparare.

– Jag min fru lever väldigt sparsamt – med målet att kunna pensionera oss efter 55, berättar han.

Med den tydliga målbilden började han för några år sedan syna hushållets ekonomi i sömmarna. Med i ryggsäcken fanns flera halvstora lån som de varje månad betalade ränta och amortering för.

– Det var allt från en avbetalning på ett kylskåp till ett större renoveringslån vi tagit för många år sedan.

Samlade lånen: “Enorm skillnad för portföljen”

Tillsammans utgjorde lånen en relativt stor post av hushållets utgifter varje månad. Men då fick han höra att det går att samla dina lån och krediter med Advisa.

– Jag ansökte om ett samlingslån för att se vilken ränta jag kunde få. När mina erbjudanden sedan trillade in fick jag verkligen en positiv överraskning, ler Mattias.

Mattias kunde sänka sin totala ränta så pass mycket att det skulle innebära att han sparar tusenlappar varje månad.

– Eftersom det är pengar vi kunde leva utan förut innebär det att vi nu investerar hela summan vi sparar på vårt nya samlingslån. Det gör en enorm skillnad för portföljen!

Advisa jämför 40 banker för lägst ränta

Men hur går det till då? Hur kan Advisa sänka din ränta i en handvändning? Jo, det är möjligt genom Advisas fiffiga roll som låneförmedlare.

När du gör en ansökan genom Advisa skickas nämligen din ansökan ut till över 40 banker och långivare. Detta trots att bara en kreditupplysning via UC tas.

Hade du gjort samma process själv hade det förutom att varit väldigt tidskrävande också varit katastrof för din kreditvärdighet. Varje gång du söker om ett lån försämras nämligen dina chanser att få låg ränta – eftersom du i bankernas ögon ser ut som någon som tar lån hejvilt.

Men hos Advisa får alla banker titta på en och samma upplysning för att sedan ge dig ett bud. Genom att låta bankerna konkurrera om att få dig som kund pressas också räntan ner. Sedan kan du i lugn och ro välja den långivare som ger dig bäst ränta och villkor.

Ansök kostnadsfritt och få snabbt svar: “Löjligt smidigt”

Genom Advisa kan du både söka vanliga privatlån – eller som i Mattias fall söka om att samla flera befintliga lån till en samlad och lägre ränta. Hur du än använder Advisa är tjänsten alltid kostnadsfri.

– Ofta är den här typen av processer kopplade till en del byråkrati och allmänt krångel. Men hos Advisa kunde jag fylla i en ansökan på bara några minuter – för att sedan få svar dagen efter, säger Mattias och fortsätter:

– När jag hade bestämt mig för ett lån jag ville ta kunde jag sedan signera direkt med Bank-ID – och pengarna var sedan utbetalda redan samma vecka. Det var en löjligt smidig process.

Advisa har funnits sedan 2011 med syfte att hjälpa privatpersoner att förbättra hushållsekonomin. Sedan starten har man hjälpt över 260 000 nöjda kunder. Både kunder som vill ha låg ränta på ett nytt privatlån – och de som vill sänka räntan på befintliga lån.

I Mattias fall kunde han sköta hela processen själv via vår onlinetjänst – men för de kunder som vill kan man också få hjälp av Advisas medarbetare med expertis på lån och privatekonomi.

– För de som har lån i dag skulle jag definitivt rekommendera att ge Advisa en chans för att sänka dina kostnader. Jag ångrar i alla fall inte det, skrattar Mattias Nilsson.

Läs mer & följ mig: