Hur tjänar man pengar snabbt? Mina 25 bästa tips 2023

Tjäna pengar snabbt

Vill du få tips på hur man kan tjäna pengar snabbt?

Bra!

Det finns flera tekniker och olika sätt att tjäna pengar snabbt.

I den här artikeln kommer jag gå igenom 8 grymma tips på hur du kan tjäna pengar utanför ditt hem samt 18 sätt hemifrån.  

Häng med!

Artikelns innehåll

8 grymma tips för att tjäna pengar snabbt utanför ditt hem

Dessa åtta tips som vi samlat här är perfekta för dig som snabbt vill tjäna pengar utanför ditt hem. Du kan kombinera flera olika saker för att öka chanserna att tjäna ihop till det du behöver.

1. Besök återvinningsstationen

Besök återvinningsstationen och rädda värdefulla prylar innan de blir bortkastade. Det är olagligt att fiska upp saker som redan har blivit kastade i containrarna, så det gäller att hålla koll och be om att få ta över saker som kan vara värda en slant, innan de slängs. Om du har tur och hittar något av värde, kan du laga/snygga till prylarna och sälja vidare.

2. Spela musik som gatuartist

Tänk på att ingen går runt med kontanter längre. Även gatumusikanter måste anpassa sig till det kontantlösa samhället, så se till att skriva ut skyltar med QR-kod kopplad till ditt swish-nummer. 

Om du är en duktig musiker eller artist kan du tjäna en hel del pengar under en dag, om du hittar en bra plats med mycket folk i rörelse. Hellre en plats för turister och lediga människor, till exempel en populär park eller utanför ett museum. Tunnelbanestationer kan också fungera, men räkna med att personer som är på väg till- eller från jobbet ofta inte har tid att stanna.

3. Arbeta som hundrastare

Ju fler hundar du klarar av att hantera samtidigt, desto mer betalt kan du få. Även om du har ett annat jobb kan du jobba extra med att rasta andras hundar. Du kanske har en egen hund som behöver en lunchpromenad varje dag? Då kan du ta med grannarnas också, mot en liten betalning såklart.

4. Samla och panta burkar

Att panta burkar är mer lönsamt än vad de flesta tror. En pappkasse med pant ger över 30 kronor, och det finns många människor som gladeligen låter dig panta deras återvinning.

5. Renovera gamla möbler

Om du följt det första tipset och hittat fina möbler på återvinningscentralen kan en renovation vara nödvändigt. Om du renoverar, reparerar och snyggar till slitna saker är det större chans att du får bättre betalt när du säljer möblerna.

6. Öppna en loppis

Gå igenom dina förråd, vinden, källaren, garaget och inte minst garderoben. Det finns garanterat saker som du inte längre behöver. Om du inte har tid eller lust med att anordna en större loppmarknad, kan det räcka med att ställa ut ett bord på trottoaren utanför huset. Lägg dina saker du vill sälja på bordet tillsammans med ett swish-nummer och betalningsanvisningar. Sedan är det bara att vänta och hoppas på det bästa!

7. Arbeta som barnvakt

Är du tonåring kan du garanterat jobba som barnvakt. Barn gillar barn, så det är ofta inte så krävande. Fråga dina föräldrar om de har några vänner eller kollegor som behöver barnvakt. Kom ihåg att sätta ett bra pris för dina tjänster. Det är alltid bättre att övervärdera sig själv, så ta i lite vid förhandlingen.

18 grymma tips för att tjäna pengar snabbt hemifrån

Det är lätt att tjäna pengar snabbt hemifrån, och med vissa av tipsen här nedan kan du tjäna riktigt mycket pengar.

1. Hyr ut ett extra rum på Airbnb

Oavsett hur du bor kan du säkert hyra ut ditt hem eller delar av din bostad på Airbnb. Du kanske tänker att du måste ha en gäststuga, sommarstuga eller en övernattningslägenhet för att kunna tjäna pengar på Airbnb. Men det stämmer inte. Det går alldeles utmärkt att hyra ut ett rum, en husvagn eller en trädkoja. Du som bor i lägenhet kan försöka sova över hos en kompis i några dagar och hyra ut din lägenhet under tiden.

2. Spela poker online

För att vinna pengar genom att spela poker online måste du både ha stor skicklighet och en enorm tur. Med det sagt är det inte omöjligt. Det finns massor av gratisversioner av pokerspel som du kan öva med, innan du spelar för riktiga pengar. 

Tänk på att inte lägga alla dina förhoppningar till spelet. Du kan bli stressad om du märker att du har förlorat pengar, vilket kan leda till att du försöker “vinna tillbaka” dina förluster. Detta är ett misstag som många gör, och för att undvika att du påverkas negativt av eventuella förluster måste du se till att du bara spelar för pengar som du har råd att förlora. Så fort du känner dig stressad över spelet måste du sluta. 

För att göra ett självtest och utvärdera dina spelvanor kan du besöka stödlinjen.se. Tyvärr är spelberoende ett växande problem, och om du drabbas så är du långt ifrån ensam. Om du behöver mer resurser än vad Stödlinjen har att erbjuda kan du få hjälp av din Vårdcentral eller genom att ringa 1177. 

3. Fyll i olika betalda undersökningar

Du kan anmäla dig till att delta i olika undersökningar på nätet. Dessa kan handla om allt möjligt, från dina konsumtionsvanor till hur väl du trivs i ditt bostadsområde. De flesta betalda undersökningar ger “betalt” i form utav rabattkoder eller kuponger, så se till att du vet vad du kommer att få för ersättning innan du sätter igång.

4. Sälj gamla kläder och prylar på nätet

Det är otroligt enkelt att sälja saker du inte längre behöver på nätet. Det finns många plattformar där du kan lägga ut grejerna för en billig peng, och vissa är kostnadsfria för dig som annonserar. Tänk på att ta snygga bilder och skriva lockande beskrivningar av sakerna, då ökar chansen att du får något sålt.

5. Upptäck gigekonomin på nätet

Gigekonomin innebär att man jobbar utan anställning. Det finns stora företag som anlitar arbetare genom gig, dvs du får betalt för det du jobbar, och du kan jobba i din egen takt, när du själv vill.

6. Designa hemsidor

Att kunna designa hemsidor är en lönsam talang. Om du inte redan vet hur du ska gå tillväga, kan du lära dig det genom att öva och använda kostnadsfritt studiematerial. Det finns guider, how-to’s, och allt annat du kan tänka dig på exempelvis Youtube.

7. Arbeta som en telefonförsäljare hemifrån

Ett som är säkert är att det alltid finns jobb för telefonförsäljare. Om du är riktigt motiverad kan detta vara ett bra sätt att tjäna pengar på, men se till att du har ersättningsmodellen klar för dig innan du jobbar. många telefonförsäljare får bara betalt i provision, och blir då utan lön om de inte säljer något. Om du är en stjärnsäljare kanske det inte är något problem, men för dig som har lite svårare att komma igång kan det innebära att du jobbar gratis en tid.

8. Skapa din egna onlinekurs

Om du har ett eftertraktat intresse, eller något du brinner lite extra för, kan du sätta ihop en egen onlinekurs. Oavsett inom vilket område dina kunskaper ligger, finns det säkerligen många människor som gärna tar del av dina förmågor och lär sig av din erfarenhet. Du kan skapa en kurs med hjälp av det medium som du gillar. Text, video, ljudfiler eller blandat. Kursen kan vara så lång som du vill, en timma eller 100 x 1 timma.

9. Reparera/renovera gammal teknik

Att reparera teknik kan vara lönsamt. Om du lär dig att byta skärm på smartphones har du direkt en kunskap som många har behov av.

10. Investera i aktier och fonder

Att investera i aktier och fonder är utan tvekan det bästa sättet att tjäna pengar över tid. Men för snabba vinster är det svårare, så se till att du är påläst om hur verktygen du använder fungerar.

Vill du lära dig mer om hur du kan bli ekonomiskt oberoende så rekommenderar jag min artikel där vi går igenom beggreppet FIRE.

avanza-logotyp
 
5/5

Jag använder Avanza bank själv!

11. Arbeta som en virtuell assistent

Assistera en person eller ett företag online. En virtuell assistent kan fungera på flera olika sätt, beroende på vem du jobbar för. Du kan till exempel svara på kundsupportmeddelanden, korrekturläsa texter, publicera innehåll eller registrera ordrar.Assistera en person eller ett företag online. En virtuell assistent kan fungera på flera olika sätt, beroende på vem du jobbar för. Du kan till exempel svara på kundsupportmeddelanden, korrekturläsa texter, publicera innehåll eller registrera ordrar.

12. Transkribera ljud- och videofiler

Om du har talang för att skriva snabbt, kan du transkribera ljud- och videofiler. Det kan betala hyfsat bra, speciellt om du är snabb och korrekt.

13. Erbjud språklektioner

Många företag erbjuder språklektioner till sina anställda, särskilt om de har anställda från olika länder. Det finns också privatpersoner som gärna anlitar en språklärare digitalt, till exempel via frilansplattformar.

14. Affiliate hemsida

Med en affiliate hemsida tjänar du pengar varje gång någon klickar sig vidare från din hemsida och handlar hos en ehandelsbutik som du har avtal med. Ett vanligt exempel på detta är en hemsida som rekommenderar produkter, till exempel “bästa schampot”. När någon läser texten och klickar sig vidare för att köpa schampot, får du som driver hemsidan en provision. 

Att driva en affiliate hemsida kan ge stora inkomster, med du måste ständigt underhålla den vilket gör att det lätt blir ett heltidsjobb.

15. Översätt texter

Om du är duktig i språk kan du översätta texter. Signa upp dig hos olika översättningsföretag och sätt igång, vissa har inte ens några krav på sina anställda!

16. Jobba som skribent

För den som tycker att det är roligt att skriva finns det oändligt med möjligheter online. Du kan söka uppdrag hos företag inom alla kategorier, och jobba med allt från skönhetsbloggar till nyhetssidor och dejtingappar.

17. Sälj dina foton

Detta gäller såklart om du är duktig på att fotografera. Det finns flera plattformar där du kan sälja dina foton provisionsfritt, varför inte prova via sociala medier till exempel?

18. Bli produkttestare hemifrån

Testa mängder av olika produkter hemifrån. Det kan vara både roligt och lönsamt, och du får ofta behålla produkterna du testar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *