Mitt tredje aktieköp på 4 månader…

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Bilden är lånad från Evolution Gaming

I veckan har jag genomfört mitt första köp av aktier sedan i början av augusti och mitt totalt tredje köp sedan i början av maj. 

De två transaktioner som gjorde i början av augusti var mycket små och det blev en liten ökning av innehaven i Kindred och Evolution Gaming

Detta köpet innebar ytterligare en ökning av innehavet i Evolution Gaming som numera står för 28% i Företagets Tillväxtportfölj. Konstigt nog så är inte Evolution Gaming störst, Fortnox är ännu större med sina 34,6%. 

De enkla anledningarna till att jag fortsätter att öka i EVO är för deras starka varumärke, marknadsdominans och kvalitativa tillväxt (med hög lönsamhet).

innehav tillväxtportföljen

Vad ska jag göra med min kassa?

Jag sitter just nu på en kassa runt 60% av mitt totala kapital som kan tänkas bli placerat på börsen i rena likvider. Mitt stora problem är att jag inte vet när jag vill börja gå in med denna summa pengar i aktier och fonder.

En stor anledning till min passivitet under sommaren, och egentligen hela 2019, har varit för att jag får bättre avkastning på tiden jag lägger i något av våra företag.

Hur gör ni som som sitter med en stor kassa? När väljer ni att börja köpa?

Annons

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se