Mitt tredje aktieköp på 4 månader…

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Bilden är lånad från Evolution Gaming

I veckan har jag genomfört mitt första köp av aktier sedan i början av augusti och mitt totalt tredje köp sedan i början av maj. 

De två transaktioner som gjorde i början av augusti var mycket små och det blev en liten ökning av innehaven i Kindred och Evolution Gaming

Detta köpet innebar ytterligare en ökning av innehavet i Evolution Gaming som numera står för 28% i Företagets Tillväxtportfölj. Konstigt nog så är inte Evolution Gaming störst, Fortnox är ännu större med sina 34,6%. 

De enkla anledningarna till att jag fortsätter att öka i EVO är för deras starka varumärke, marknadsdominans och kvalitativa tillväxt (med hög lönsamhet).

innehav tillväxtportföljen

Vad ska jag göra med min kassa?

Jag sitter just nu på en kassa runt 60% av mitt totala kapital som kan tänkas bli placerat på börsen i rena likvider. Mitt stora problem är att jag inte vet när jag vill börja gå in med denna summa pengar i aktier och fonder.

En stor anledning till min passivitet under sommaren, och egentligen hela 2019, har varit för att jag får bättre avkastning på tiden jag lägger i något av våra företag.

Hur gör ni som som sitter med en stor kassa? När väljer ni att börja köpa?