Rekommenderar 18 st finansiella verktyg & siter

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Häromdagen stötte jag på ett blogginlägg skrivet av @aktiefamiljen på Twitter. Inlägget presenterade en bra lista av verktyg/siter som kan användas för att underlätta investeringar för oss “småsparare”. Eftersom bra verktyg/siter förtjänar att lyftas fram så kompletterar jag här nedanför med min favoritlista:

 • Börsdata
  Jag tror inte det är många av oss som missat att Börsdata finns. Men jag vill slå ett slag för er som fortfarande inte testat att köpa Premium, det är värt det alla dagar i veckan! George Bol som driver siten gör ett mycket bra jobb!
 • Stefan Thelenius – sparkalkylator
  Det finns en självklar sparkalkylator när jag väljer att presentera uträkningar här på bloggen och det är självklart Stefans. Lagom mycket funktioner utan att bli komplicerad, stark rekommendation för att höja ditt, din sambos eller dina vänners intressen om varför de borde börja spara!
 • Investmentbolag
  En av mina egna siter där jag har samlat alla investmentbolag på en sida. Här finns både svenska investmentbolag och utländska investmentbolag. För tillfället finns det 42 st investmentliknande bolag på siten och du hittar även substansvärden/rabatter & premie.
 • Avanza – Aktieakademi för både nybörjare och proffs (ad)
  Avanzas aktieakademi är fantastiskt bra skriven. Här finns guider och inlägg om allt du kan tänkas veta. Det gäller allt från vad P/E-talet står för till hur du bör tänka när du bygger upp din värdepappersportfölj.
 • Soundcloud
  Inget direkt finansiellt verktyg, men här kan du lyssna på, enligt mig, de bästa finanspodcastarna:
  #PrataPengar
  Börspodden
  Sparpodden
  Fill & Kill
  Vargen i Valla (finns inte på Soundcloud, men länken leder till Podbean)
 • AKTIEFEED
  Ytterligare en av mina siter! Här har jag samlat alla investmentbloggar på en plats. Uppdateras med de senaste inläggen var 10e minut och följer ni Twitterkontot så får ni även live-tweets när ett nytt inlägg publiceras. Fick nyligen ny design och en hel del förbättringar. Det har lett till att siten gått från ca 10 000 sidvisningar i månaden till ca 20 000 senaste 30 dagarna!
  aktiebloggar och finansbloggar
 • Pepins – investera i onoterade bolag (ad)
  Återigen inget direkt finansiellt verktyg, men Pepins förtjänar att lyftas fram då de gör ett kanonjobb med sin “plattform” och deras Pepins Market. Här kan du investera i onoterade bolag som ofta ligger i början av en kraftig tillväxtkurva (inte förhoppningsbolag). Minsta investering ofta 500kr. Jag har investerat och kommer med största sannolikhet att göra det igen.
 • Unga aktiesparare
  Mycket bra “forum” för dig som vill komma i kontakt med likasinnade. Gå på bolagspresentationer och utbildningar. Gäller för alla som är under 30år, annars är det Aktiespararna som är aktuellt!
 • Nnava – presenterar din utdelningsportfölj på ett snyggt sätt
  Enda verktyget som jag själv inte ha använt mig av. @LillaEkonomen på Twitter har skapat ett mycket snyggt verktyg där du kan se alla dina innehav och utdelningar på ett snyggt och proffsigt sätt. Gratis vad jag vet… in och testa!
 • Morningstar
  Förmodligen världens bästa sida när det kommer till att hitta information kring fonder. Här hittar du det du söker!
 • SME Direkt (ad)
  Analytikernas vinstförväntningar – bolag för bolag, prognoser för de viktigaste nyckeltalen såsom vinst per aktie direktavkastning m.m.. Analytikernas rekommendationer och mycket annat. Kopplas på till ditt Avanzakonto och kostar från 79kr/mån.
 • 4-traders
  Nyheter, fundamentala siffror, analyser och mycket annat matnyttigt. Här hittar du det mesta du behöver på en sida. Allt är på engelska.
 • Aktieinspiration
  Min tredje site (fjärde om man räknar med bloggen). Här hittar du över 300 st bolag uppdelade i olika kategorier för dig som kanske letar efter bolag inom Sport, Mode eller kanske E-handel? Just nu är dessa 300st bolag uppdelade i 18st kategorier… Besök siten och hitta ditt nya favoritbolag!
  Aktieinspiration och aktietips

Jag hoppas att du hittar något bra finansiellt verktyg eller site i min lista ovanför. Som vanligt så är det alltid uppskattat när ni kommer med feedback. Har ni fler finansiella verktyg eller siter som borde lyftas fram? Kommentera gärna!

Inlägget innehåller samarbetslänkar till Avanza och Pepins.