Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

14 bästa sätten att tjäna pengar till klassen november 2022 [Topplista]

Tjäna pengar till klassen

Jag har skrivit två stycken topplistor/artiklar om hur ni kan tjäna pengar till klassen här på bloggen och på Aktieskolan.se. Dessa två artiklarna har lästs av +30.000 människor som är ansvariga för försäljningen till sina barns klasser.

I den här artikeln går jag igenom 14 olika sätt som ni kan tjäna pengar till klasskassan och klassresan. Du får även lära dig följande:

TOPPLISTA

14 bästa sätten att tjäna pengar till klassen

Jag har valt ut några riktigt bra sätt för er klass att tjäna ihop pengar till en kul skolresa. Nu är det bara att sätta igång att sälja och se fram emot ert äventyr! Dessa är bara alternativ som jag rekommenderar men om ni hittar andra sätt så kör på.

14 bästa sätten att tjäna pengar till klassen:

 1. Sälj kaffe med Fikakassan.se
 2. Sälj delikatesser med Finsmakarna.se
 3. Sälj choklad med Chokladkassen.se
 4. Sälj kakor med Kakservice.se
 5. Sälj grillkol med Grillkol.se
 6. Sälj kryddor med Kryddskafferiet.se
 7. Städa och tjäna pengar med Stadasverige.se
 8. Sälj tandborstar och fryspåsar med Freshab
 9. Sälj blommor med Tulpankungen
 10. Sälj delikatesser med Pastapoint.se
 11. Sälj strumpor med Sockgrossisten.se
 12. Sälj olika produkter med Säljdirekt.se
 13. Sälj grillsås med Gorilla.se
 14. Sälj sport- och underkläder med Gutz.se
 15. Sälj chips med Gårdschips.se
Sälj kaffe med Fikakassan
5/5

Featured

1. Sälj kaffe med Fikakassan.se

Det är smartast att sälja är något som alla behöver. Fikakassan.se erbjuder ett paket med kaffe som består av tre olika smaker. Paketet är rimligt prissatt men ändå med bra vinst för er som säljer. Det är en produkt alla behöver, till bra pris och marginal. Kan det bli bättre?

Sälj delikatesser med Finsmakarna
4.6/5

Featured

2. Sälj delikatesslådor med Finsmakarna.se

Att Finsmakarna.se erbjuder produkter av extra högkvalité och god smak hörs på namnet. De erbjuder att sälja delikatesser som chokladpraliner, kaffe och te mm. Produkterna har förutom högsta kvalité också odlats och producerats under schyssta villkor. Krav, Ekologiskt och Fairtrade är några av certifieringar Finsmakarna.se arbetar med.

Sälj choklad med chokladkassen
4.4/5

Featured

2. Sälj choklad med Chokladkassen.se

Chokladkassen.se hjälper dig att tjäna pengar till klassen genom att sälja en så lättsåld vara som choklad. I nästan varenda hushåll finns det en person som älskar choklad – ge era elever en bra start genom att välja lättsålda produkter!

3. Sälj kakor genom Kakservice.se

Vem kan säga nej till goda kakor eller godis? Kakservice har ett brett sortiment av godsaker som passar de flesta smaker. De som försöker leva lite nyttigare kan köpa knäckesticks. Många olika sorter till rimliga priser gör att det är lätt att sälja lite extra.

4. Sälj grillkol genom Grillkol.se

Grillkol är en mer säsongsbetonad produkt. På våren är den lättsåld då många längtar efter att få börja grilla. Den funkar att att sälja även övriga delar av året då den är lätt att förvara. Det är förmodligen enklare att sälja grillkol i områden där de flesta bor i hus eller radhus med trädgårdar.

5. Sälj kryddor genom Kryddskafferiet.se

Genom kryddskafferiet säljer du kryddor. Framförallt är det saffran och tacokryddor. Saffran är en produkt som fungerar bäst att sälja på hösten.

6. Städa och tjäna pengar genom Stadasverige.se

Visst vore det bra att kunna göra något nyttigt och samtidigt tjäna pengar till klassen? Genom projektet Städa Sverige kan er klass städa exempelvis på stränder eller utefter vägar. För det får ni betalt av Städa Sverige. Städar hela klassen tillsammans blir det ett kul och viktigt lagarbete!

7. Sälj tandborstar och fryspåsar genom Freshab

Freshab erbjuder möjlighet att sälja produkter som alla behöver. Det är tandborstar, fryspåsar och brandfiltar. Brandfilt är en produkt som är bra att ha hemma, men få förmodligen har.

8. Sälj blommor genom Tulpankungen.se

Tulpankungen erbjuder blommor i olika former. De är betydligt mer säsongsbetonade än andra företag som säljer via klasser. Jul och påsk är två stora helger som Tulpankungen erbjuder speciella upplägg för. Men även vårens tulpanförsäljning är viktig.

9. Sälj pasta med Pastapoint.se

Majoriteten av det svenska folket äter pasta – det klart att eleverna får en enklare uppgift att sälja en produkt som alla vill ha. Pastapoint.se erbjuder flera olika pastasorter som ni kan sälja med klassen.

10. Sälj strumpor genom Sockgrossisten.se

Från sockgrossisten kan ni sälja ett brett urval av strumpor. Det har strumpor för alla tillfällen och i olika färger och mönster. De erbjuder även andra produkter som underkläder och träningskläder. 

11. Sälj olika produkter genom Säljdirekt.se

De flesta företag som säljer via skolklasser eller idrottslag gör det genom att den som säljer först tar upp beställning. Produkterna beställs sedan hem och den som sålt får leverera produkterna. 

Säljdirekt.se har ett upplägg som gör det möjligt att ta med produkterna så att du kan sälja och leverera vid ett tillfälle. De erbjuer er att sälja bland annat parmesanost, kaffe eller ljus. Vissa av deras produkter är mer säsongsanpassade. 

12. Sälj grillsås genom Gogrilla.se

Gogrilla erbjuder grillsåser och andra tillbehör för grillen. Det är typiskt säsongsanpassade produkter. Men inför och under grillsäsongen är de lättsålda. 

För att underlätta er försäljning har de förpackat produkterna i olika kitt med flera olika produkter. Vilken storgrillare kan säga nej till en megakasse med grilltillbehör?

13. Sälj sport- och underkläder genom Gutz.se

Gutz erbjuder ett stort sortiment av sport och underkläder. Deras sortiment riktar sig både till vuxna och barn. 

Gutz har utvecklat en app som hjälper er med all administration kring försäljningen. Där finns också funktioner för att hantera betalningar och leveranser.

14. Sälj chips genom Gårdschips.se

Gårdschips producerar kvalitétschips med många olika spännande smaker. De har är även olika former av nyttiga och naturliga snacks. Visst låter det gott med chips med smak av halländsk cheddar eller tryffel?

Få klassen till att jobba tillsammans

På något sätt måste resan betalas. Kanske går det att få ett litet stöd från skolan, men resten måste betalas på annat sätt. 

Elevers ekonomiska bakgrund ser olika ut. Skall alla betala sin del av resan kanske några inte har råd att följa med. Därför kan det vara smart att alla utgår från samma nivå så att ingen känner sig utanför för att familjens ekonomi inte klarar det.

Att gemensamt tjäna ihop till resan är kanske det mest rättvisa alternativet. Alla gör sitt bästa för att tjäna ihop pengar till något ni gemensamt skall ha kul för. Det stärker er som grupp. 

Att sälja produkter med klassen är vanligare än tjänster

Ett vanligt sätt att tjäna pengar till klassresan är att sälja produkter. En del av det ni sålt blir vinst som klassen får behålla. Det är ett bra sätt att tjäna pengar. Alla kan vara med och sälja. 

Det är viktigt att hitta en produkt som är lättsåld. Det skall vara en produkt som alla behöver. Det är också viktigt att försäljningspriset på produkten inte är för högt, då är det lättare att få fler kunder. 

Vinsten på varje såld produkt måste också vara bra så att ni kan tjäna ihop till ert äventyr.

Hur mycket pengar behöver ni tjäna till klassresan?

En skolresa är som vilken annan resa som helst. Den går att göra allt från mycket billig till dyr. Det kan vara allt från en cykelutflykt med camping eller att flyga utomlands. 

Det finns två utgångspunkter för hur ni kan välja vart klassresan skall gå. Hur mycket pengar kan ni tjäna ihop? Vad räcker de pengarna till att göra? 

Alternativt vet ni vart ni vill resa eller göra. Då kan ni ta reda på hur mycke det kommer att kosta. Utifrån det lägger ni upp en plan hur ni skall finansiera den resan. 

Var realistisk i hur mycket pengar ni kan tjäna ihop. Att sätta för höga mål som inte går att nå gör er bara besvikna. När ni väl satt erat mål och börjat sälja vill ni verkligen nå det.

Tjäna pengar till klassen och klassresan

Så här maximerar ni försäljningen med klassen

Det är viktigt att få klassen att jobba som ett team mot ett gemensamt mål. Lyckas ni får ni åka på den skolresa ni drömmer om. Alla måste få känna sig delaktiga och viktiga. Några kommer att sälja bättre än de andra. Men några kommer bara att sälja lite. All försäljning är viktig, alla måste känna att de bidrar till det gemensamma målet. 

Ägna en del av planeringen att spåna bra ideér som kan öka försäljningen. Vad kan ni göra tillsammans för att sälja mer? Försök att göra försäljningen till en kul sak ni gör tillsammans. Det blir roligare och höjer lagkänslan. Se det som en tävling ni genomför tillsammans som ett lag. 

Det gäller att hitta smarta sätt för att sälja så mycket som möjligt. Det kan vara svårt att sälja extra mycket av något. Men har du två olika produkter att sälja kan det locka fler. Kanske är det saker som matchar som kaffe och kakor?

1. Välj lättsålda produkter som används i varje hushåll

De viktigaste kunderna för er försäljning kommer att vara era familjer, mor- och farföräldrar och grannar. Välj produkter som de lätt kan tänka sig köpa. Det skall vara nått som de vet de kommer att förbruka.

Kaffe är en bra sådan produkt. Det är något alla har hemma. De allra flesta förbrukar mycket kaffe. Även de som inte dricker kaffe själva har det ofta hemma för att bjuda gäster på. Det är inte heller en särskilt dyr produkt. Det är viktigt för då kan fler tänka sig köpa i vart fall lite för att stödja er resa.

2. Anpassa er efter säsong

Det är viktigt att de saker ni säljer passar den årstiden då ni skall sälja. Det är dumt att sälja julgodis på våren eller grilltillbehör i november. 

Många produkter fungerar utmärkt att sälja och använda året runt. Det är de bästa produkterna ni kan sälja. Det är också bra om det är produkter som inte behöver användas direkt.

3. Räkna ut hur mycket ni behöver och sätt rimliga mål

Förmodligen har ni en idé om vart ni vill resa. Genom att kontakta bussbolag, hotell eller vandrarhem kan ni räkna på vad skolresan kommer att kosta. 

Kan ni få bidrag från skolan? Kan varje elev betala en liten summa var för skolresan? Finns det andra sätt att finansiera resan? Resten måste ni tjäna ihop genom att sälja varor eller på annat sätt. Känns det rimligt att tjäna ihop den summan? 

När ni valt den produkt som ni tror är bäst för er att sälja så försök göra en rimlig uppskattning av vad ni kan tjäna. Sätt inte orimliga mål. Det är skönt att kunna nå era mål i god tid före skolresan.

Tips på vad ni kan göra med pengarna

Har ni funderat på vad ni vill göra på skolresan? Det finns mycket kul att hitta på. Det viktigaste är att ni har roligt tillsammans och skapar minnen för lång tid framöver. En skolresa är också bra för att lära känna varandra bättre.

Resan behöver inte gå långt bort eller bestå av dyra aktiviteter. Det viktigaste är att det blir en kul och lyckad skolresa med mycket gemenskap. Det är nyckeln till att skapa starka band och vänskaper mellan eleverna.

Upplev vår huvudstad, Stockholm

Oavsett var ni bor i landet är det lätt att ta sig till Stockholm. Där finns mycket att se och göra. Några av sveriges viktigaste museum finns här, slottet, riksdagen och mycket annat. Men det finns även kul saker att göra som Gröna Lund eller åka ut i skärgården. 

Campa

Att campa tillsammans är en spännande upplevelse. Ni har kul lekar och sport på dagen. När kvällen kommer är det dags att grilla. Sen är det mysigt att spela, sjunga och berätta historier för varandra framför lägerelden. Att campa tillsammans är en fantastisk upplevelse.

Djurparker

Det finns flera djurparker i olika delar av Sverige. De ger lärorika och kul upplevelser av djur, både kända och mindre kända arter. Den mest kända djurparken är Kolmårdens djurpark i Östergötland.

Äventyrsland

Det finns olika former av äventyrsparker över hela Sverige. De mest kända är Liseberg och Gröna Lund. Många äventyrsparker är bäst när vädret är lite varmare.

Historiska platser

Sverige har en intressant och fantastisk historia. Varför inte få en lite verkligare bild av det ni läst på historielektionerna. Spännande platser att besöka är Gotland eller norra Västergötland för att lära dig mer om medeltiden. På Birka Vikingastaden i Mälaren får ni uppleva hur det var på vikingatiden. 

Att uppleva historiska platser på riktigt är mycket mer spännande än de var i historieboken! 

Jag hade valt att sälja kaffe med klassen

Varför hade jag valt att sälja kaffe för att tjäna pengar till klassen?

Svaret är enkelt; produkten är mycket lättsåld, ni har fina vinstmarginaler och Conny som driver Fikakassan är en vän till mig.

Eftersom jag känner Conny på Fikakassan.se så kan jag genuint rekommendera er att höra av er till honom när ni vill tjäna pengar till klassen. Jag har även fått chansen att hjälpa honom med deras nya hemsida. Jag får ingen ersättning för att skriva det här.

Så här mycket pengar kan ni tjäna om ni säljer kaffe med klassen genom Fikakassan

Fikakassans produkt är enkel att sälja. Ett paket består av tre olika sorters kaffe. Det paketet säljes för 150kr. Er vinst per såld produkt är 65kr. Det är en lättsåld produkt, som alla behöver och den ger bra förtjänst till er klass. 

Är ni 25 elever i klassen som säljer 15 paket var kommer ni att ha tjänat ihop över 24 375 kr. Med smarta ideér hur ni skall sälja är det rimligt mål att nå. Den vinsten är en bra grund till en kul skolresa!