15 bästa sätten att tjäna pengar till klassen i June 2024

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Tjäna pengar till klassen

Jag har skrivit två stycken topplistor/artiklar om hur ni kan tjäna pengar till klassen här på bloggen och på Aktieskolan.se. Dessa två artiklarna har lästs av +50.000 människor som är ansvariga för försäljningen till sina barns klasser.

I den här artikeln går jag igenom 15 olika sätt som ni kan tjäna pengar till klasskassan och klassresan. Du får även lära dig följande:

Vi kör igång direkt med de två bästa alternativen – som jag dessutom tycker är så bra att jag har investerat i bolaget som driver tjänsterna.

TOPPLISTA

15 bästa sätten att tjäna pengar till klassen

Jag har valt ut några riktigt bra sätt för er klass att tjäna ihop pengar till en rolig skolresa. Nu är det bara att sätta igång med klassförsäljningen och se fram emot ert äventyr. Dessa är bara alternativ som jag rekommenderar men om ni hittar andra sätt så kör på – det viktigaste är att hitta det som passar er bäst.

5/5

1. Sälj delikatesslådor med Finsmakarna.se

Sälj delikatesser med Finsmakarna

Att Finsmakarna.se erbjuder produkter av extra högkvalité och god smak hörs på namnet. De erbjuder att sälja delikatesser som chokladpraliner, kaffe och te mm. Produkterna har förutom högsta kvalité också odlats och producerats under schyssta villkor. Krav, Ekologiskt och Fairtrade är några av certifieringar Finsmakarna.se arbetar med.

Feautured

4.6/5

2. Sälj kaffe med Fikakassan.se

Sälj kaffe med Fikakassan

Det är smartast att sälja är något som alla behöver. Fikakassan.se erbjuder ett paket med kaffe som består av tre olika smaker. Paketet är rimligt prissatt men ändå med bra vinst för er som säljer. Det är en produkt alla behöver, till bra pris och marginal. Kan det bli bättre?

Feautured

3. Sälj choklad med Chokladkassen.se

Sälj choklad med chokladkassen
4.4/5

Chokladkassen.se hjälper dig att tjäna pengar till klassen genom att sälja en så lättsåld vara som choklad. I nästan varenda hushåll finns det en person som älskar choklad – ge era elever en bra start genom att välja lättsålda produkter!

Feautured

4. Sälj kakor genom Kakservice.se

Tjäna pengar till klassen med kakor
4.5/5

Att sälja kakor är en vanlig metod för att tjäna pengar till klassen. Försäljning av kakor kan vara en enkel och effektiv lösning, särskilt om det finns en stor efterfrågan på dem. Det finns flera fördelar med att sälja kakor, inklusive att de är lätta att sälja, relativt billiga att producera och att det finns många olika typer av kakor som kan locka olika kunder.

En nackdel med att sälja kakor är att det kan finnas många andra grupper eller organisationer som också säljer dem, vilket kan minska efterfrågan och konkurrera om kunderna. 

Fördelar:

 • Kakor är en populär produkt som kan säljas till höga priser.
 • Kakservice.se erbjuder ett brett sortiment av kakor.

Nackdelar:

 • Konkurrensen kan vara hög.
 • Intäkterna kan vara begränsade.

5. Sälj grillkol genom Grillkol.se

Tjäna pengar till klassen med grillkol
4/5

Att samarbeta med en specialiserad återförsäljare som Grillkol.se kan vara en smart och effektiv lösning för att tjäna pengar till klassen genom försäljning av grillkol. Grillkol.se erbjuder olika märken och typer av grillkol i olika storlekar och förpackningar som kan passa olika kunder och behov.

En fördel med att samarbeta med Grillkol.se är att det kan minska logistiken och ansvaret för klassen genom att de tar hand om leveranser och distribution. Dessutom kan Grillkol.se erbjuda support och rådgivning om försäljningsmetoder och marknadsföring för att öka försäljningen.

En nackdel med att samarbeta med en återförsäljare kan vara att det kan minska vinstmarginalerna för klassen jämfört med att producera och sälja grillkol själv. 

Fördelar:

 • Grillkol är en produkt som säljer bra under sommaren.
 • Grillkol.se erbjuder högkvalitativt grillkol.

Nackdelar:

 • Intäkterna kan vara begränsade utanför sommarsäsongen.
 • Konkurrensen kan vara hög.

6. Sälj kryddor genom Kryddskafferiet.se

Tjäna pengar till klassen med kryddor
4/5

Att sälja kryddor med Kryddskafferiet.se kan vara en annan lönsam metod för att tjäna pengar till klassen. Kryddskafferiet.se erbjuder ett brett utbud av kryddor i olika förpackningar och storlekar, vilket kan passa olika kunders behov.

En fördel med att sälja kryddor är att det kan vara ett attraktivt alternativ för kunder som söker efter mer specialiserade produkter. Kryddskafferiet.se erbjuder kvalitetskryddor som kan vara svåra att hitta i vanliga butiker, vilket kan göra det till en unik och eftertraktad produkt.

En nackdel med att sälja kryddor kan vara att det kan vara svårt att övertyga kunder att köpa produkten, särskilt om de redan har kryddor hemma. 

Fördelar:

 • Kryddor är en produkt som alltid behövs och används i matlagning, vilket gör det lättare att sälja.
 • Kryddskafferiet.se erbjuder ett stort utbud av kryddor av hög kvalitet, vilket gör det enkelt att hitta något som passar för varje smak.
 • Kryddskafferiet.se erbjuder också ekologiska och fairtrade-märkta kryddor, vilket kan vara ett stort plus för många kunder.

Nackdelar:

 • Kryddor är en produkt som många kunder kanske redan har hemma och inte nödvändigtvis behöver köpa på nytt.
 • Priset på kryddor kan variera och vara högre än vad vissa kunder är villiga att betala.
 • Det kan vara svårt att sälja kryddor till personer som inte är intresserade av matlagning eller inte lagar mat själva.

7. Städa och tjäna pengar genom Stadasverige.se

Tjäna pengar till klassen genom att städa
4/5

Stadasverige.se är ett företag som specialiserar sig på städtjänster för privatpersoner och företag. Genom att erbjuda städtjänster kan din klass tjäna pengar samtidigt som ni hjälper människor att hålla rent och snyggt. Här är några fördelar och nackdelar med att sälja städtjänster från Stadasverige.se:

Fördelar:

 • Städtjänster är en efterfrågad produkt som många människor behöver och använder regelbundet.
 • Stadasverige.se erbjuder en professionell och pålitlig städservice, vilket kan öka kundernas förtroende och tillit.
 • Det finns möjlighet att erbjuda olika städpaket och skräddarsy lösningar efter kundens behov, vilket kan öka försäljningen.

Nackdelar:

 • Det kan vara svårt att hitta kunder och marknadsföra städtjänster till rätt målgrupp.
 • Städtjänster kräver oftast en viss typ av utrustning och kunskap, vilket kan vara en nackdel för den som vill sälja städtjänster utan tidigare erfarenhet.
 • Det finns risk för att kunderna inte är nöjda med städningen och att det kan leda till konflikter och missnöje.

8. Sälj hushållsprodukter genom Freshab

Tjäna pengar till klassen med tandborstar
4/5

Att samarbeta med Freshab.se för att sälja hushållsprodukter kan vara en bra möjlighet att tjäna pengar till klassen. Freshab.se erbjuder ett brett sortiment av produkter för hemmet, inklusive rengöringsmedel, tvättmedel och toalettpapper.

Fördelar:

 • Tandborstar och fryspåsar är produkter som de flesta använder och behöver regelbundet, vilket gör att det finns en stor potentiell kundbas.
 • Produkterna är användbara och praktiska, vilket gör att de kan säljas till både vuxna och barn.
 • Freshab erbjuder enkel beställning och leverans av produkterna till skolan eller annan säljplats.

Nackdelar:

 • Produkterna kan vara svåra att sälja om de redan finns tillgängliga i vanliga butiker, vilket kan minska efterfrågan.
 • Tandborstar och fryspåsar kan anses som tråkiga eller ointressanta produkter att sälja, vilket kan göra det svårare att motivera eleverna att sälja dem.

9. Sälj blommor genom Tulpankungen.se

Tjäna pengar till klassen med blommor
4/5

Att samarbeta med Tulpankungen.se för att sälja blommor kan vara en bra möjlighet att tjäna pengar till klassen. Tulpankungen.se erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa blommor som kan levereras direkt till kunden.

Fördelar:

 • Blommor är populära och uppskattade gåvor, vilket kan göra det lättare att sälja produkterna.
 • Tulpankungen erbjuder enkla beställnings- och leveransprocesser för skolklasser.
 • Tulpaner är en populär vårblomma som kan locka till sig många potentiella kunder under våren.

Nackdelar:

 • Försäljningen är säsongsbaserad och kan vara svårare att genomföra under andra tider på året.
 • Blommor är en känslig produkt som kan vara svårt att hantera och leverera på ett effektivt sätt.

10. Sälj pasta med Pastapoint.se

Tjäna pengar till klassen med pasta
4/5

Pastapoint.se erbjuder ett stort sortiment av italienska delikatesser som ni kan sälja till förmån för klasskassan. Här är några fördelar och nackdelar med att använda Pastapoint.se för er klassförsäljning:

Fördelar:

 • Stort utbud av italienska delikatesser som passar för både middagar och presentgåvor
 • Möjlighet att köpa varor både i större och mindre förpackningar
 • Lättsålda produkter som är populära bland många
 • Möjlighet att göra en beställning och få varorna levererade direkt till skolan

Nackdelar:

 • Produkterna kan vara något dyrare än liknande produkter på marknaden, vilket kan göra det svårt att konkurrera med andra klassförsäljningar
 • En del av produkterna kan ha kort hållbarhet, vilket kan vara en utmaning när det gäller att organisera försäljningen och se till att produkterna används i tid.

11. Sälj strumpor genom Sockgrossisten.se

Tjäna pengar till klassen med strumpor
4/5

Sockgrossisten.se erbjuder ett brett sortiment av strumpor för både vuxna och barn. Här är några fördelar och nackdelar med att använda Sockgrossisten.se för er klassförsäljning:

Fördelar:

 • Stort sortiment av strumpor för alla åldrar och behov
 • Strumporna är nödvändiga produkter i de flesta hushåll, vilket gör dem lättare att sälja
 • Möjlighet att köpa strumpor till grossistpriser och sälja dem vidare till ett högre pris för att tjäna pengar till klassen
 • Enkelt att beställa via webbplatsen och få varorna levererade direkt till skolan

Nackdelar:

 • Strumpor är kanske inte den mest spännande produkten att sälja, vilket kan göra det svårare att få eleverna entusiastiska över försäljningen
 • Konkurrensen kan vara hård, eftersom det finns många andra klassförsäljningar som säljer liknande produkter.

12. Sälj olika produkter genom Säljdirekt.se

Tjäna pengar till klassen med ost
3.5/5

Att sälja olika produkter med Säljdirekt.se är ett enkelt och flexibelt sätt att tjäna pengar till klassen. Företaget erbjuder en mängd olika produkter som kan säljas till vänner, familj och grannar. Här är några fördelar och nackdelar med att använda Säljdirekt.se för att tjäna pengar till klassen:

Fördelar:

 • Flexibilitet: Säljdirekt.se erbjuder ett brett utbud av produkter, så det finns något för alla att sälja. Du kan välja produkter som passar din klass och målgrupp.
 • Enkelhet: Det är enkelt att registrera sig och börja sälja på Säljdirekt.se. Du behöver inte oroa dig för lagerhantering eller leverans, då företaget sköter det åt dig.
 • Förtjänst: Säljdirekt.se erbjuder hög förtjänst på produkterna, vilket gör det möjligt att tjäna en betydande summa pengar till klassen.

Nackdelar:

 • Konkurrens: Eftersom Säljdirekt.se är en populär säljplattform kan det finnas många andra klasser och grupper som säljer samma produkter. Detta kan göra det svårare att sticka ut och göra försäljningen framgångsrik.
 • Begränsad möjlighet att marknadsföra: När du säljer på Säljdirekt.se är du begränsad till att marknadsföra produkterna online. Detta kan begränsa din potentiella målgrupp och göra det svårt att nå personer som inte är aktiva på sociala medier.

13. Sälj grillsås genom Gogrilla.se

Tjäna pengar till klassen med grillsås
3.5/5

Gorilla.se är en svensk producent av högkvalitativa BBQ-såser som kan vara ett bra alternativ för klasser som vill tjäna pengar genom att sälja livsmedelsprodukter.

Fördelar:

 • Grillsåser är populära och efterfrågade under sommaren när det är BBQ-säsong, vilket kan öka försäljningen.
 • Gorilla.se har ett brett utbud av olika smaker, vilket gör det möjligt att erbjuda kunderna olika alternativ att välja mellan.
 • Produkterna är av hög kvalitet, vilket kan bidra till att öka förtroendet hos kunderna och därmed öka försäljningen.
 • Gorilla.se erbjuder också olika typer av paketerbjudanden, vilket kan vara ett bra sätt att öka försäljningen.

Nackdelar:

 • Grillsåser är inte ett produkt som används året runt, vilket kan påverka försäljningen negativt under andra delar av året.
 • Produkterna kan vara relativt dyra jämfört med andra produkter som säljs för att tjäna pengar till klasskassan.
 • Konkurrensen på marknaden för BBQ-såser kan vara hög, vilket kan göra det svårt att sticka ut och öka försäljningen.

14. Sälj sport- och underkläder genom Gutz.se

Tjäna pengar till klassen med sportkläder
3.5/5

Att sälja sport- och underkläder kan vara ett effektivt sätt att tjäna pengar till klassen. En av de främsta fördelarna med att använda Gutz.se är att de erbjuder en stor variation av sport- och underkläder för både män och kvinnor. Nedan följer några av fördelarna och nackdelarna med att sälja produkter från Gutz.se till klasskassan:

Fördelar:

 • Stort sortiment: Gutz.se erbjuder ett stort utbud av sport- och underkläder, vilket ger er möjlighet att sälja produkter till olika målgrupper.

 • Bra priser: Gutz.se erbjuder konkurrenskraftiga priser på sina produkter, vilket gör det möjligt att tjäna en god vinst.

 • Enkelt att beställa: Beställningsprocessen på Gutz.se är enkel och smidig, vilket minskar risken för felaktiga beställningar eller förseningar.

 • Snabb leverans: Gutz.se erbjuder snabba leveranser, vilket gör att ni kan sälja produkterna snabbt och enkelt.

Nackdelar:

 • Konkurrens: Det finns många andra säljare som också säljer sport- och underkläder, vilket kan göra det svårt att skapa en konkurrensfördel.

15. Sälj chips genom Gårdschips.se

Tjäna pengar till klassen med chips
3.5/5

Gårdschips.se är ett svenskt företag som producerar och säljer chips gjorda av svenska råvaror. Att sälja Gårdschips kan vara ett roligt sätt att tjäna pengar till klassen samtidigt som man stödjer en lokal producent.

Fördelar:

 • Gårdschips är en lokal produkt, vilket kan göra det lättare att sälja till personer som är intresserade av att stödja svenska företag och producenter.
 • Chips är en populär produkt som många människor gillar och ofta köper.
 • Gårdschips är gjorda av svenska råvaror, vilket kan upplevas som mer hållbart och miljövänligt.

Nackdelar:

 • Konkurrensen kan vara hård på marknaden för chips och det kan vara svårt att sticka ut från mängden.
 • Chips är inte en särskilt hälsosam produkt och kan därför vara svårt att sälja till personer som är måna om sin hälsa.

3 tips på hur ni maximerar försäljningen

1. Välj lättsålda produkter som används i varje hushåll

De viktigaste kunderna för er försäljning kommer att vara era familjer, mor- och farföräldrar och grannar. Välj produkter som de lätt kan tänka sig köpa. Det skall vara nått som de vet de kommer att förbruka.

Kaffe är en bra sådan produkt. Det är något alla har hemma. De allra flesta förbrukar mycket kaffe. Även de som inte dricker kaffe själva har det ofta hemma för att bjuda gäster på. Det är inte heller en särskilt dyr produkt. Det är viktigt för då kan fler tänka sig köpa i vart fall lite för att stödja er resa.

2. Anpassa er efter säsong

Det är viktigt att de saker ni säljer passar den årstiden då ni skall sälja. Det är dumt att sälja julgodis på våren eller grilltillbehör i november. 

Många produkter fungerar utmärkt att sälja och använda året runt. Det är de bästa produkterna ni kan sälja. Det är också bra om det är produkter som inte behöver användas direkt.

3. Räkna ut hur mycket ni behöver och sätt rimliga mål

Förmodligen har ni en idé om vart ni vill resa. Genom att kontakta bussbolag, hotell eller vandrarhem kan ni räkna på vad skolresan kommer att kosta. 

Kan ni få bidrag från skolan? Kan varje elev betala en liten summa var för skolresan? Finns det andra sätt att finansiera resan? Resten måste ni tjäna ihop genom att sälja varor eller på annat sätt. Känns det rimligt att tjäna ihop den summan? 

När ni valt den produkt som ni tror är bäst för er att sälja så försök göra en rimlig uppskattning av vad ni kan tjäna. Sätt inte orimliga mål. Det är skönt att kunna nå era mål i god tid före skolresan.

Tips på vad ni kan göra med pengarna

Har ni funderat på vad ni vill göra på skolresan? Det finns mycket kul att hitta på. Det viktigaste är att ni har roligt tillsammans och skapar minnen för lång tid framöver. En skolresa är också bra för att lära känna varandra bättre.

Resan behöver inte gå långt bort eller bestå av dyra aktiviteter. Det viktigaste är att det blir en kul och lyckad skolresa med mycket gemenskap. Det är nyckeln till att skapa starka band och vänskaper mellan eleverna.

Upplev vår huvudstad, Stockholm

Oavsett var ni bor i landet är det lätt att ta sig till Stockholm. Där finns mycket att se och göra. Några av sveriges viktigaste museum finns här, slottet, riksdagen och mycket annat. Men det finns även kul saker att göra som Gröna Lund eller åka ut i skärgården. 

Campa

Att campa tillsammans är en spännande upplevelse. Ni har kul lekar och sport på dagen. När kvällen kommer är det dags att grilla. Sen är det mysigt att spela, sjunga och berätta historier för varandra framför lägerelden. Att campa tillsammans är en fantastisk upplevelse.

Djurparker

Det finns flera djurparker i olika delar av Sverige. De ger lärorika och kul upplevelser av djur, både kända och mindre kända arter. Den mest kända djurparken är Kolmårdens djurpark i Östergötland.

Äventyrsland

Det finns olika former av äventyrsparker över hela Sverige. De mest kända är Liseberg och Gröna Lund. Många äventyrsparker är bäst när vädret är lite varmare.

Historiska platser

Sverige har en intressant och fantastisk historia. Varför inte få en lite verkligare bild av det ni läst på historielektionerna. Spännande platser att besöka är Gotland eller norra Västergötland för att lära dig mer om medeltiden. På Birka Vikingastaden i Mälaren får ni uppleva hur det var på vikingatiden. 

Att uppleva historiska platser på riktigt är mycket mer spännande än de var i historieboken! 

Jag hade valt att sälja kaffe med klassen

Varför hade jag valt att sälja kaffe för att tjäna pengar till klassen?

Svaret är enkelt; produkten är mycket lättsåld, ni har fina vinstmarginaler och Conny som driver Fikakassan är en vän till mig.

Eftersom jag känner Conny på Fikakassan.se så kan jag genuint rekommendera er att höra av er till honom när ni vill tjäna pengar till klassen. Jag har även fått chansen att hjälpa honom med deras nya hemsida. 

15 bästa sätten att tjäna pengar till klassen:

 1. Sälj kaffe med Fikakassan.se
 2. Sälj delikatesser med Finsmakarna.se
 3. Sälj choklad med Chokladkassen.se
 4. Sälj kakor med Kakservice.se
 5. Sälj grillkol med Grillkol.se
 6. Sälj kryddor med Kryddskafferiet.se
 7. Städa och tjäna pengar med Stadasverige.se
 8. Sälj tandborstar och fryspåsar med Freshab
 9. Sälj blommor med Tulpankungen
 10. Sälj delikatesser med Pastapoint.se
 11. Sälj strumpor med Sockgrossisten.se
 12. Sälj olika produkter med Säljdirekt.se
 13. Sälj grillsås med Gorilla.se
 14. Sälj sport- och underkläder med Gutz.se
 15. Sälj chips med Gårdschips.se