Trafiken exploderar när jag är som minst aktiv

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Trafiken ökar när aktiviteten minskar

Jag har det senaste halvåret inte varit särskilt aktiv på bloggen när det kommer till nya artiklar. Istället har fokus varit på våra två bolag och andra sajter. Just bloggen har mest fått kärlek i form av att uppdatera gamla artiklar som jag ser får trafik sedan tidigare. 

Men nu när jag är som minst aktiv så har den organiska trafiken “exploderat”…

Sökmotoroptimering som ger resultat

Under våren och sommaren så jobbade jag mycket med både On page och Off page SEO på bloggen. Med en medioker tålmodighet så avslutade jag i princip allt arbete inom sökmotoroptimering någon gång i somras.

Nu har det gett resultat och flera gamla artiklar har börjat ranka riktigt bra. Kolla bara senaste uppskattade organiska trafiken enligt SEMrush:

Organisk trafik på bloggen

Vad har jag då gjort för att få resultat?

Olika faktorer spelar in på olika sajter. Jag tror personligen på mina ökade backlinks (andra sajter som länkar till bloggen) bidrar kraftigt till utvecklingen. Här är ett par andra tips:

Hur kan man lära sig mer?

Det finns oändligt med guider inom SEO på nätet. Det finns många som är både kostnadsfria och de som är av högre kvalitet kan kosta ett par kronor.

De flesta av oss som jämför olika saker på nätet har säkert stött på Financer.com, det inte många vet är att det är en svensk man som står som grundare till sajten. Johannes Larsson är en av Sveriges mest framgångsrika sökmotorsoptimerare och affiliate. Hans egna guide för hur du kan komma igång med affiliatemarknadsföring hittar du här:

Backlinko är min favorit

Min egen favorit är Brian Dean som driver sajten Backlinko. Han har många kostnadsfria guider i form av både blogginlägg och videos. Ta gärna en titt på Backlinko.com här.

För att spåra trafik, ranking och andra viktiga delar så använder jag SEMrush som jag är väldigt nöjd med. Det finns en lightversion för den som vill testa sig fram innan man slår till på det relativt dyra verktyget.

Vilka är era bästa tips för att synas i sökmotorerna? Lämna gärna en kommentar så vi kan diskutera!

Läs mer & följ mig: