Tre nya köp idag när börsen pekar nedåt

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Aktier

Dagens transaktioner blev 3 köp i Företagets Trygghetsportfölj. I denna portföljen förvaltas mitt bolags vinster och överblivna likvider som inte behövs i verksamheten.

Portföljens strategi i korthet

Portföljens strategi är enkel; portföljen ska äga lönsamma bolag med starka varumärken (gärna vara marknadsledande) och ha en bra historik. Bolagen ska även ge en stabil och växande utdelning. Portföljens direktavkastning ligger på cirka 4%.

Varje enskilt bolag ska vara relativt jämnviktat, därav styrs köpen ofta av hur innehaven har utvecklat sig senaste tiden.

Minsta innehavet står för 9,4% och största 11,2%, alltså bra jämnviktat efter dagens köp.

Såhär ser portföljen ut i dagsläget:

Dagens köp

Precis som tidigare nämnt så styrs köpen ofta av hur innehaven har rört sig den senaste tiden. Har 3 bolag en aktiekurs som har utvecklats sig dåligt jämfört med resterande delen av portföljen så faller det sig naturligt att öka i just dessa tre bolag.

Idag har jag fyllt på i tre bolag, varav två med hög direktavkastning. Alla tre bolag har det lite tufft för tillfället och det ska bli spännande att se hur utdelningen kommer att se ut till våren.

Bolagen jag har fyllt på i är Skanska, Sampo och SEB.

+34 olika sätt att investera pengar

Bloggens startsida har sedan en tid tillbaka en permanent inspirationsguide över hur du kan investera pengar i olika tillgångsslag.

Mitt kapital är investerat i noterade aktier, fonder, onoterade aktier och Lendify.

Vilka olika tillgångsslag har du investerat i? Dela gärna med dig i kommentarerna här nedanför!

Läs mer & följ mig: