Tre nya köp idag när börsen pekar nedåt

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Grundare av Västkustinvesteraren.se

Dagens transaktioner blev 3 köp i Företagets Trygghetsportfölj. I denna portföljen förvaltas mitt bolags vinster och överblivna likvider som inte behövs i verksamheten.

Portföljens strategi i korthet

Portföljens strategi är enkel; portföljen ska äga lönsamma bolag med starka varumärken (gärna vara marknadsledande) och ha en bra historik. Bolagen ska även ge en stabil och växande utdelning. Portföljens direktavkastning ligger på cirka 4%.

Varje enskilt bolag ska vara relativt jämnviktat, därav styrs köpen ofta av hur innehaven har utvecklat sig senaste tiden.

Minsta innehavet står för 9,4% och största 11,2%, alltså bra jämnviktat efter dagens köp.

Såhär ser portföljen ut i dagsläget:

Dagens köp

Precis som tidigare nämnt så styrs köpen ofta av hur innehaven har rört sig den senaste tiden. Har 3 bolag en aktiekurs som har utvecklats sig dåligt jämfört med resterande delen av portföljen så faller det sig naturligt att öka i just dessa tre bolag.

Idag har jag fyllt på i tre bolag, varav två med hög direktavkastning. Alla tre bolag har det lite tufft för tillfället och det ska bli spännande att se hur utdelningen kommer att se ut till våren.

Bolagen jag har fyllt på i är Skanska, Sampo och SEB.

+34 olika sätt att investera pengar

Bloggens startsida har sedan en tid tillbaka en permanent inspirationsguide över hur du kan investera pengar i olika tillgångsslag.

Mitt kapital är investerat i noterade aktier, fonder, onoterade aktier och Lendify.

Vilka olika tillgångsslag har du investerat i? Dela gärna med dig i kommentarerna här nedanför!

Annons

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se