10 investerare du bör följa på Finanstwitter 2023

10 investerare du bör följa på Finanstwitter

Letar du efter investerings inspiration?

Bra!

Twitter är en väldigt bra plattform där flera kända investeringsprofiler lägger ut massor utav information om finansvärlden.

I denna artikeln kommer jag gå igenom de 10 bästa Twitterprofilerna inom finansvärlden!

Häng med!

Varför kan det vara bra att följa andra finansprofiler på Twitter?

Det finns en orsak till varför finansprofiler ofta har så många följare på Twitter. De är helt enkelt värda att följa. Men varför, egentligen? Här ger vi dig de tre bästa anledningarna.

För att bli inspirerad!

Alla får vi ibland idétorka, fastän det finns miljontals aktier och fonder att investera i. Det finns så många möjligheter att vi ibland blir lamslagna. Eller så kan det hända att man helt enkelt inte riktigt vet vilka aktier eller fonder man vågar satsa på, om det till exempel är en bear-marknad. 

Genom att följa olika konton på finanstwitter kan du hitta inspiration till allt från investeringsidéer till strategier.

Håll dig uppdaterad om allt det senaste inom finans

Twitter (och sociala medier över lag) är ett utmärkt sätt att hålla sig uppdaterad om vad som händer och sker i världen – och detta gäller naturligtvis också för finansvärlden. När du följer konton på finanstwitter kan du hålla dig uppdaterad så att du inte missar någon investeringsmöjlighet. 

Dessutom hjälper alla de nyheter och analyser som publiceras på finanstwitter att fatta bättre köp- och säljbeslut.

Du finner en likasinnad gemenskap

Ofta är det ju så att man inte delar alla intressen med sina vänner. Om du inte har någon att prata med om börsen eller om aktier och fonder, kan det hända att du känner dig ensam. Det är naturligtvis roligt att ha någon som man kan bolla idéer med. 

Genom att hålla koll på finanskonton på sociala medier får du inte endast tips, inspiration och vassa analyser, utan du får även en likasinnad gemenskap där du kan diskutera med andra om dina idéer, tankar och investeringsstrategier.

Här är de 10 mest populära profilerna på twitter

Det finns så många användare på sociala medier och därför kan det vara svårt att veta vem som är värd att hålla koll på. För att hjälpa dig hitta intressanta personer inom finansvärlden att följa, har vi skapat en lista med 12 fantastiska konton för att du ska kunna få en glimt av allt som händer och sker inom finansvärlden. 

Finansmarknaden är inte så tråkigt som du kanske tror, tvärtom. Den är rolig och spännande! Genom att hålla koll på dessa personer inom finansvärlden får du analyser, humor och aktuella uppdateringar från Sveriges mest inflytelserika och viktiga personer och institutioner. 

Läs igenom vår lista nedan för att få reda på vilka konton som är värda att hålla koll på inom finansvärlden.

Känner du att det är mer bekvämt att lyssna på podcasts istället så har jag den perfekta artikeln för dig. Jag har skapa en artikel där jag listar de 24 bästa ekonomi & börspoddarna.

1. Nicklas Andersson

Nicklas Andersson är, enligt sina egna ord, en “passionerad sparare som älskar att inspirera.” Nicklas Andersson jobbar på Avanza och är väldigt aktiv inom finansvärlden. Han har exempelvis en blogg som heter investeraren.com och medverkar dessutom ofta i andra poddar såsom Prata Pengar och Avanzapodden. 

På Twitter ger Nicklas Andersson dagligen sina 75 000 följare inspiration, nyheter och idéer till din portfölj och strategier. Nicklas Andersson är en populär investerare i Sverige som har gedigen kunskap om att investera, och är definitivt ett bra konto att hålla koll på.

2. Lundaluppen

Lundaluppen är en alias för en pensionär som beskriver sig själv som en “defensiv värdeinvesterare”. Lundaluppen har ett konto på finanstwitter och berättar till sina 25 000 följare om sina aktier och investeringsstrategier. Dessutom delar Lundaluppen efter varje år med sig om sin avkastning och andra finansresultat. 

Lundaluppen har även en blogg med samma alias, men den är inte aktiv längre. Lundaluppen är värd att hålla koll på inte endast för inspiration, utan för sina humoristiska kommentarer och vassa analyser. 

3. Alexander Eliasson

Här är ett till finanskonto som du absolut bör hålla koll på! Alexander Eliasson är en investerare som i många års tid har jobbat hos olika bolag inom finans. Han har till exempel jobbat hos Handelsbanken som placeringsrådgivare i nästan 10 år. 

På sitt twitterkonto visar han gladeligen upp sin portfölj, berättar hur det går för marknaden, vilka aktier han anser man ska – eller inte ska – satsa på, och tipsar sina läsare om hur de ska investera sina pengar. 

Eliasson skriver även en blogg, alexeliasson.substack.com, där han ger utförliga och vassa analyser av börsen, aktier och annat. Han skriver på ett intressant sätt och ger väluttänkta idéer. Värd att följa!

4. Erik Hansén

Erik Hanséns twitterkonto är ett guldkorn! Hansén är en av Sveriges mest populära investerare och han intervjuas därför ofta av tidningar och andra medier. Hansén jobbar som marknadsstrateg och analytiker och har således stenkoll på hur marknaden ser ut och vilka aktier, fonder och bolag man ska investera sina pengar i. Han har jobbar i finansbranschen sedan år 2007 och har under sina år bland annat startat webbsidan Tradingportalen.com. 

Hansén har över 40 000 följare på Twitter och han ger gärna sina läsare investerings- och spartips om vilka aktier eller bolag man kan satsa på för en bättre avkastning. På Instagram går han under profilnamnet “higherlows”. Hansén är ett riktigt finansproffs som alla bör hålla koll på – han är trots allt en av Sveriges främsta börsprofiler.

5. Johanna Kull

Johanna Kull är relativt ny i finansvärlden men har redan gjort ett betydligt avtryck. Hon jobbar som hållbarhetsansvarig hos Avanza Bank och är väldigt aktiv på finanstwitter. Hon skriver både egna tweets och retweetar även andra väldigt ofta. 

Genom att följa henne får man nyheter om Avanza, vinkar om investeringsmöjligheter och daglig inspiration när det gäller vilka aktier man kan köpa. Hon finns även på Instagram under samma profilnamn. Johanna Kull är definitivt värd att följa (fastän hon just nu är på föräldraledighet). 

6. Ekka Lundin

Det är få inom finansvärlden som inte har hört namnet Ekka Lundin. Lundin är en av Sveriges mest kända investerare och daytraders. Han har i dagsläget runt 50 000 följare på Twitter och driver även en blogg på webbadressen ekkalundin.se.

På sitt twitterkonto delar han med sig av sina tankar och idéer rörande aktier, fonder och börsen i allmänhet. Han investerar främst i marknaden i Sverige och berättar gärna om vad han investerar i. Lundins blogg är även intressant att följa.

7. Stefan Thelenius

Stefan Thelenius är en mycket erfaren pensionsspecialist och självutnämnd “privat aktienörd”. Som pensionsspecialist hos Konsumenternas försäkringsbyrå ger han sina kunder råd om pensioner och försäkring, och vid sidan om sysslar han med aktiesparande. 

Han har över 10 000 följare på Twitter och är väldigt aktiv på sitt konto. Han berättar ofta om smarta idéer och ger sina läsare nyttig information som är värdefull för både nybörjare och proffs. Ska inte missas.

8. Matilda Karlsson

Matilda Karlsson har en brinnande passion för den finansiella marknaden och är väldigt aktiv inom finansvärlden (och på sitt twitterkonto). Varje morgon syns hon i rutan på börs-tv på Youtube där hon bland annat intervjuar andra investerare, gör marknadsanalyser och tipsar tittarna om aktier som kan vara värda att köpa. 

Karlsson vill skapa mervärde för både nybörjare och proffs – och det gör hon utan tvekan! När du följer Matilda har du möjlighet att lära dig mer om allt från heta aktier till hur du kan öka din avkastning. Kolla in henne!

9. Niklas Ramstedt

Här har vi en till finanshaj. Niklas Ramstedt har en lång karriär inom investering bakom sig. Han har bland annat varit partner hos Primas Invest i nästan tio år och började sin karriär inom finans redan för tjugo år sedan. Han är underhållande på Twitter och delar naturligtvis med sig av information om aktier och bolag till sina läsare. Värd att följa för heta tips och intressanta kommentarer som får dig att tänka till.

10. Jesper Norberg

Om du vill ha sylvassa analyser och tänkvärda aktietips ska du utan tvekan hålla koll på Jesper Norberg. Han är ekonomijournalist och marknadsanalytiker med fokus på börs och makro. Norberg gillar dessutom grafer och AIK. Han är aktiv på Twitter men sysslar även med annat ekonomirelaterat: han medverkar i TV och poddar hos Placera.se, samtidigt som han ofta blir intervjuad av tidningar tack vare sina omfattande ekonomi- och börskunskaper. Att följa honom är ett ypperligt tillfälle att lära dig mer om börsen och få värdefulla tips.

Övrigt viktigt att veta

När det gäller finansmarknaden är det viktigt att komma ihåg att ingen vet allt! Även om dessa personer är aktiva inom finansvärlden och är duktiga på att investera kan de inte förutspå framtiden. Även duktiga personer gör också ibland misstag. Så kom ihåg att alltid ta deras tips och analyser med en nypa salt och gör alltid dina egna analyser på förhand innan du fattar ett köp- eller säljbeslut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *