Hur mycket pengar kan man tjäna på daytrading? 2022

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Hur mycket pengar kan man tjäna på daytrading

Hur mycket pengar är möjligt att tjäna på daytrading?

Enligt Glassdoor economic research undersökning tjänar i genomsnitt en daytrader ca 55 800 kr eller 670 000 kr om året. Men viktigt att tänka på är att tjäna pengar på daytrading är en konst. Det krävs en oerhört fördjupning i ämnet för att ha en chans att lyckas.

Men har du kunskapen och disciplinen som är de två viktigaste egenskaperna att besitta när man daytradar. 

Bästa mäklaren för daytrading

För att kunna börja tjäna pengar på daytrading så måste du först hitta rätt plattform där du kan börja investera ditt kapital. Vilken mäklare du handlas hos är otroligt viktigt eftersom olika sidor har olika verktyg och produkter tillgängliga. För en daytrader är kraven ganska annorlunda från en småsparare.

Det finns ingen brist på plattformar men en av de bättre på marknaden är IG, en stor internationell sida där du hittar många finansiella instrument. Du kan enkelt investera dina pengar, oavsett om du har ett litet eller ett stort kapital.

Det finns gott om andra mäklare och en del av dessa är också väldigt bra. Det viktiga är att du väljer en plattform som är menad för en trader och inte en vanlig aktiemäklare. Dessa har sällan rätt verktyg och du kan då få en sämre avkastning, hela målet med dina affärer är att få ut så många kronor som möjligt och då gäller det också att ha tillgång till allt du kan tänkas behöva.

Tänk på att den här sortens trading alltid kommer med en hel del risk. Att handla kortsiktigt kan innebära förluster, inte minst om man handlar med hävstång. Då kan ett par procent leda till stora hopp och man kan då gå från att ha förlorat några kronor till många tusen på kort tid. Om du inte kan mycket om daytrading så är det bäst att först läsa på mer om hur det fungerar. 

1. IG

IG är en stor internationell mäklare och finns tillgänglig på svenska, så den går bra att använda för svenska traders. Det har länge varit en av de stora aktörerna för handel här i Sverige för den som är ute efter mer aktiv daytrading.

Sidan fokuserar på framförallt CFD:er och möjlighet till hävstång finns. Sidan är därför inte lämpad för långsiktigt sparande, då finns det bättre alternativ att vända sig till.

Utbudet för handel är stort och du kan bland annat investera i aktier, valutor, krypto och råvaror. Det finns många verktyg för teknisk analys och när du handlar kan du använda deras egen plattform. Det finns också möjligheter att använda stora tradingprogram som MT4.

Sidan kan samtidigt kännas lite förvirrande för nybörjare. Det kan redan vara lite svårt att börja handla på tradingplattformar för den som är ny. IG erbjuder däremot en sektion med utbildningsmaterial där du kan få mer information om deras plattform och om att handla i allmänhet.

Läs vårt IG omdöme & recension.

IG logo
4/5
Disclaimer: 78% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

2. Avanza

Avanza är Sveriges ledande nätmäklare för aktier och fonder. Det är en av Sveriges största aktörer och används av mer än 1,3 miljoner användare. Det här är en utmärkt sida för ett långsiktigt sparande och det tar inte mer än några minuter att komma igång tack vare BankID.

En klar fördel med Avanza är att du får tillgång till ett ISK, så det är enkelt att deklarera dina vinster och du får en låg och förmånlig skatt på ditt kapital, då kan du tjäna mer pengar på din daytrading.

Problemet med Avanza är att det är begränsat med möjligheter för traders och det här kan påverka din avkastning. Avanza är därför rekommenderat för långsiktiga investeringar. Du kan till exempel hålla ditt sparande hos Avanza där du får lågt courtage på dina investeringar.

avanza-logotyp
5/5

Öppna ett konto på 3 minuter!