Vill du börja investera automatiskt?

Jag använder Lysas fondrobot för en del mina investeringar.

Lysa fondrobot
5/5
 • Automatisera ditt sparande & investeringar
 • Låt dina pengar växa samtidigt som du gör annat
 • 4,9 av 5 i betyg på Trustpilot
 • Gör som över +8000st andra, prenumerera på mina aktietips:

DIVIDEND ALL-STARS | WP Carey Inc

Artikeln innehåller samarbetslänkar

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Skribent & grundare av Västkustinvesteraren.se

Jag fastnade i veckan för amerikanska bolaget WP Carey så jag har tillbringat några kvällar till att läsa på om denna REIT. Detta prospekt ligger högt på listan för företagets nya utdelningsportfölj!

En av WP Careys
En av WP Careys 854 fastigheter

WP Carey – Bolaget

W. P. Carey Inc. (NYSE: WPC) är en global REIT som investerar i fastigheter för att sedan hyra ut lokalerna på väldigt långa kontrakt. Snittlängden på dagens portfolio av hyresgäster ligger på 9 år.

WP Carey – Direktavkastning, utdelningshistorik & payout ratio

Direktavkastning: 7,02%
Utdelningshistorik: WP Carey har höjt utdelningarna varje kvartal i 15 år i rad (se bild)! Bolaget delar ut kvartalsvis.

wp carey utdelningshistorik dividend history

Payout ratio: 90,8%

WP Carey – Diversifiering av hyresgäster, länder och industrier

Diversifiering av hyresgäster: Totalt har bolaget 221st hyresgäster världen över. Största hyresgästen utgör inte mer än 4,9% vilket är mycket bra för att sänka risken. Uthyrningsgraden ligger på 98,8% av alla deras 854 fastigheter!
Se topp 10 största hyresgästerna nedanför:

wp carey hyresgäster

Diversifiering av länder/valutor: De flesta (64%) av bolagets fastigheter är placerade i USA men de finns även i många andra länder/världsdelar. Även detta är givetvis bra för riskspridningen. Se spridningen i procent på bilden nedanför:

wp carey länder fördelning

Hyreskontrakt: Som jag skrev längre upp så snittar just nu uthyrningskontrakten 9 år! Här nedanför ser ni hur uppdelningen ser ut längdmässigt:

wp carey kontraktslängder


Jämfört med mångas favorit inom REIT sektorn, HCP Inc, så känns WP Carey som ett säkrare kort och deras väldiversifierade portfölj ser stabil ut. HCP Inc har just nu stora problem med sin största hyresgäst som utgör över 20% av deras kunder. Det har även gjort att HCPs aktiekurs har dykt cirka 20-30% senaste dagarna. Förhoppningsvis kommer man aldrig behöva vara med om något liknande med WP Carey.

Vad tror ni, kan WP Carey vara ett stabilt bra bolag att ha i sin utdelningsportfölj/kassaflödesmaskin?

Rekommenderade länkar:
Läs mer om WP Carey
Läs fler inlägg i serien DIVIDEND ALL-STARS
Såhär skulle jag investera 100 000kr!
Bygg din egen pengamaskin!
Bästa utdelningsaktierna
Min privata aktieportfölj
Företagets aktieportfölj

Kom igång och starta din pengamaskin idag
Öppna ett konto på Avanza bank och börja investera på endast 3 min med Bank-ID

Samarbetslänk

Artikelns innehåll:

Visa gärna uppskattning genom att dela artikeln:

Dela på facebook
Dela artikeln på Facebook
Dela på twitter
Dela artikeln på Twitter

4 svar

 1. WP Carey är ett fantastiskt fint bolag med bra historik. Vad kan vara bra att hålla koll på är att WP just nu gör en analys med en investmentbank över dess framtida inriktning. Rent konkret skulle det kunna innebära att man delar upp bolaget i US/EU/ BDC. Kan vara en anledning att dess CEO hoppade av för vecka sedan. Mer besked kommer förhoppningsvis i kommande veckas Q4.

  Det som skiljer WP ifrån många andra REIT’s likt Realty Income är att man har ett ben som drar in intäkter på att bygga upp non traded REIT’s, BDC benet. D v s man bygger upp portföljer utanför marknaden för kunder och detta är en specifik intäktsström.

 2. Äger du fortfarande wp carey?

  Hur står dom sig jämfört med national retail properties och realty income?

  Tycker wpc ser klart bättre ut än både nnn och realty, man fick in 93 % av hyrorna i april jmf med 83 för realty och 52 för nnn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Västkustinvesteraren heter egentligen Anton Gustafsson men har sedan bloggens start 2015 bloggat och twittrat genom aliaset Västkustinvesteraren. Anton har arbetat som egenföretagare i över 10 år och har bra kompetens inom företagsekonomi och investeringar. Han har även ett brinnande intresse för privatekonomi och finans i övrigt. Du kan läsa mer om Anton Gustafsson på Consilium Onlines hemsida.

Västkustinvesteraren-logga

Vilka är Consilium Online AB?
Consilium Online AB driver ett nätverk av sajter med målsättning att kunna hjälpa människor till en bättre privatekonomi och lära sig att investera pengar. Nätverket består av flera nischade hemsidor om t.ex. indexfonder, investmentbolag och preferensaktier.

Bolagsnamn: Consilium Online AB
Organisationsnummer: 556014-6725
Hemsida: www.consiliumonline.se
Mailadress: hello@consiliumonline.se