Lysa historisk avkastning – Så ser Lysas historiska avkastning ut 2024

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Lysa historisk avkastning

Är du intresserad av att lära dig vad Lysa har för historisk avkastning?

Bra! 

Genom att lära dig vad en fondrobot har för historisk avkastning så ger dig det en indikation på hur bra fondroboten har lyckats med sina investeringar

I den här artikeln går jag igenom följande:

Lysa AB
Organisationsnummer: 559028-0821
Riddargatan 17
114 57 Stockholm
kontakt@lysa.se
08-525 035 70
https://lysa.se

Min första rekommendation är att titta på min video () där jag jämför Sveriges ledande fondrobotar och robotrådgivare för att bilda dig en uppfattning om Lysa och liknande tjänster.

Hur ser Lysas avkastning ut sedan start?

Lysa startade i slutet av 2016 och har sedan dess haft en ganska god utveckling när man jämför med deras konkurrenter. Exakt hur mycket man hade tjänat rent teoretiskt beror på hur man väljer att fördela mellan aktier och räntor.

När man tittar på Lysas sida för avkastning kan man själv välja den fördelning man vill jämföra med. Tittat man från dagen Lysa startade fram till starten av 2022 så hade man haft en teoretisk avkastning på cirka 87% om man hade haft 100% aktier. Hade du haft 50% aktier och 50% räntor hade avkastningen varit cirka 46%.

Det betyder inte att man per automatik bör välja att ha 100% aktier, även om det kan kännas lockande med tanke på den teoretiska avkastningen. Det innebär samtidigt en högre risk vilket man inte bör underskatta då man aldrig vet vad som händer på marknaden i framtiden.

Som med allt när man talar om teoretisk avkastning så är det viktigt att man tänker på att det är just teoretiskt. Det är lätt att titta på vad man hade kunnat tjäna, men det betyder såklart inte att du vet till 100% att du kommer att fortsätta tjäna pengar med samma metoder och fördelning.

Vill du jämföra alla fondrobotar mot Lysa så har jag skapat en artikel där vi jämför alla fondrobotar med högst avkastning.

Hur skulle avkastningen sett ut om Lysa startade 1998?

Tittar man på Lysas historiska avkastning så kan det också vara värt att titta längre bakåt. Lysa har som sagt endast funnits sedan slutet av 2016, det är med andra ord en ganska ung och ny tjänst. Lysa har därför valt att inkludera i sin historiska avkastning mätverktyg så att du kan se hur mycket du hade haft i historisk avkastning med din önskade fördelning även innan Lysa existerade, som att tjänsten hade funnits redan då.

Totalt kan du gå tillbaka så långt som starten av 1999. 90-talet är långt innan Lysa skapades och det är då uteslutande teoretiskt baserat på hur din investering i Lysa hade kunnat se ut. Det är något du alltså bör ta med en nypa salt.

Hade du haft en fördelning på 100% aktier och investerat från starten av 1999 hade du vid starten av 2022 haft en avkastning på cirka 525%. Hade din fördelning istället varit 50% aktier och 50% räntor hade din avkastning varit på cirka 317%.

Det är som sagt endast den teoretiska avkastningen och du bör främst fokusera på deras siffror under tidsperioden där tjänsten faktiskt varit tillgänglig. Det är mer tillförlitliga siffror och är trots allt den tidsperiod där du faktiskt hade kunnat investera med Lysa.

Du kan själv använda Lysas sida för historisk avkastning och jämföra med deras olika siffror. Det går som sagt att ställa in själv med den fördelning du vill ha och jämföra med. Det går också att titta på resultaten om man har en mer hållbar inriktning istället för en bred inriktning. Allt det här är inställningar som du sedan kan använda när du ska anpassa dina investeringar hos Lysa.

Fortsätt läsa mer om Lysa fondrobot