Omega Healthcare Investors | DIVIDEND ALL-STARS

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Omega Healthcare Investors är nästa bolag i min bloggserie Dividend All-Stars. Är ni intresserad av att läsa fler liknande inlägg om stabila utdelande bolag runtom i världen så hittar ni listan här!
För ett litet tag sedan så twittrade jag ut till mina följare och frågade vilket bolag som var deras favoritbolag när det kommer till utdelningsportfölj. Flera av er svarade då Omega Healthcare Investors och därför tänkte jag knåpa ihop ett litet inlägg om bolaget och aktien för att kanske inspirera övriga…

Gilla min nya facebooksida för att aldrig missa några uppdateringar!

Omega Healthcare Investors

Bolaget är en REIT och är alltså ett fastighetsbolag inom vårdsektorn. Många har, åtminstone har haft, HCP Inc som sin favorit när det gäller fastighetsbolag inom vårdsektorn. Men nu när deras största hyresgäst (som står för över 20% av intäkterna) vacklar ur ekonomisk synpunkt så tror jag många kommer att dra sig till bl.a. Omega Healthcare Investors då bolagets diversifiering av hyresgäster gör det till ett “säkrare alternativ”.

Jag hittade följande information på nätet men kan inte få fram om det gäller USA eller i världen:
“The number of people aged 85 and older is growing quickly at 1.5% of our current population, and it’s estimated to swell to over 5% by 2050.”

Omega Healthcare Investors förvärvade nyss även bolaget Aviv REIT vilket gjorde att diversifieringen av kunder ökade ännu mer. Nu är största kunderna Genesis och Ark på 8% vardera.

omega healthcare investors diversifiering

Omega Healthcare Investors – Aktien

Aktiekursen toppade förra året i januari på runt $45. Nu är den ner -25% sedan dess. Tyvärr har den rekylerat rakt upp senaste månaden och jag personligen väntar på en rekyl ner igen innan jag initierar en position. Jag har satt bevakningslarm hos Avanza så jag får ett mail om/när kursen går under $30 igen. I skrivande stund ligger kursen på $33,58.

Klicka på bilden för att komma till aktien hos Avanza!
Klicka på bilden för att komma till aktien hos Avanza!

Omega Healthcare Investors – Utdelningar & Utdelningshistorik

  • Total utdelning per år: $2,28
  • Kvartalsvis utdelning
  • Payout ratio på 70,6%
  • Ökat utdelningen 6 år i rad
  • Utdelningstillväxt senaste 5 åren på cirka 7%
  • Vid köp (till min kurs på $30) så ligger Omega Healthcare Investors direktavkastning på cirka 7,60%.

omega healthcare investors utdelningshistorik

Efter att ha fört in data från Omega Healthcare Investors till min bevakningslista så har ser man klart och tydligt att aktien borde ha en given plats (sett till den data jag bevakar i exceldokumentet) i företagets utdelningsportfölj!


Jag känner mig ganska så säker på att Omega Healthcare Investors kommer att få en plats tillsammans med andra REITen WP Carey i företagets utdelningsportföljs när kursen känns rätt. Men jag äger inga aktier ännu.

Länk till Omega Healthcare Investors och aktien hos avanza!

Vad tror ni om bolaget?


Rekommenderade inlägg och sidor på bloggen: