Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Bästa kryptofonden: 5 tips på kryptovaluta fonder februari 2023

Kryptovaluta fonder

Letar du efter att investera i kryptovaluta men osäker på vilken?

Perfekt!

Genom att investera i kryptofonder gör du det möjligt att få exponering mot flera kryptovalutor och samtidigt sprida riskerna.

I denna artikeln kommer jag lista 5 populära kryptovaluta fonder. Jag kommer även gå igenom vad en kryptovalutafond innebär samt Lyfta fördelar och nackdelar. I slutet kommer jag lista 3 tradingmäklare du kan använda dig av för att investera i kryptofonderna!

Nu kör vi!

Artikelns innehåll

5 tips på kryptovaluta fonderna

Är du intresserad av att investera i kryptovalutor fonder och att skaffa dig lite digitala tillgångar kan det vara bra att känna till vilka alternativ det finns. Nedan berättar vi lite närmare om fem utav våra främsta tips när det kommer till kryptovaluta fonder. Du hittar vår presentation av de bästa kryptovaluta fonderna nedanför detta segment. 

1. PolychainCapital

PolychainCapital är ett amerikanskt värdepappersföretag vars största fokus ligger på att investeringar relaterade till kryptovaluta och blockchain teknologi. Bolaget grundades år 2016 av en man vid namn Olaf Carlson-Wee. 

Några av bolagets mest populära investeringar innefattar bland annat KIK messenger, Dfinity och Tezos. 

2. Galaxy Digital

Galaxy Digital är ett amerikanskt teknikdrivet företag för finansiella tjänster och investeringsförvaltning. Bolaget förser institutioner och direktkunder med en komplett uppsättning finansiella lösningar. Främst fokus ligger idag på Blockchain och kryptovaluta. 

3. BlockTower Capital

BlockTower Capital är ett investmentbolag vars största fokus ligger på att förvärva kapital och investeringar i crypto/blockchain. Det är ett amerikanskt bolag vars huvudkontor ligger i Stamford, USA. 

Ägare utav bolaget är Ari Paul and Matthew Goetz. 

4. Pantera Capital

Pantera Capital är det första amerikanska hedgefond bolaget som valt att fullt ut fokusera på blockchain och kryptovaluta. Företaget grundades redan år 2003 av Dan Morehead och bolaget Tiger Management. 

År 2013 lanserades den första investeringsfonden av bolaget som fullt ut var fokuserad på bitcoin och nu, några år senare, har bolaget över 5,6 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning.

5. MHC Digital Finance Pty Limited

Det australiensiska bolaget MHC Digital Finance Pty Limited är en tillgångsförvaltare av digital valuta, likt bitcoin. Deras expertis ligger inom förvaltning av finansiella fonder och digitala tillgångar. 

Bolaget grundades år 2000 av Mark Carnegie och Sergei Sergienko.  

Vad är en kryptovaluta fond?

En kryptovaluta fond är fonder som investerar eller handlar med kryptovaluta likt bitcoin. En kryptovaluta fond kan också fokusera på att handla med kryptorelaterade projekt såsom blockchains eller dylikt. Den kan även ha sitt fokus i att investera i aktier kopplade till bolag som på något vis handlar med krypto eller blockkedjeteknik. 

Det finns olika typer av kryptovaluta fonder och beroende för vilken typ du väljer att investera i klassificeras dessa olika. De olika typerna av kryptovaluta fonder är ETF:er och Hedgefonder. Nedan berättar vi lite närmare om de båda. 

ETF-fonder

En ETF-fond är vad man brukar kalla en börshandlad fond vilket i sin tur innebär att du likt vanliga aktier kan handla dessa på börsen. De allra flesta av dessa fonder ingår i gruppen indexfonder vilket i regel brukar klassas som något mer säkra investeringar.

Detta eftersom indexfonder ofta inte erbjuder några större överraskningar i form av förändringar på marknaden vilket kan ses som en ovanlighet när det kommer till att handla med kryptovaluta. 

Hedgefonder

En hedgefond som investerar i kryptovaluta brukar främst fokusera på vad man kallar virtuella valutor och inte på kryptorelaterade projekt likt blockchain. Dessa fonder kan i regel ses som mer oberäkneliga och därav mer riskfyllda.

Fokus för en hedgefond med fokus på kryptovaluta är bara att få så mycket vinst som möjligt på så kort tid som möjligt vilket då ofta leder till en bra avkastning. Dock är det viktigt att poängtera att dessa typer av fonder alltså är mer riskfyllda än ovan EFT-fonder. 

Fördelar- & nackdelar med kryptovalutor

Det finns, som med så mycket annat, både för- och nackdelar med att investera i kryptovaluta. För att du ska få en så heltäckande bild av våra tankar om kryptovaluta som möjligt har vi därför valt att både ge dig en insikt i våra främsta fördelar men också de nackdelar som kan vara bra att känna till när det kommer till att investera i olika kryptovalutor. 

Fördelar

Nackdelar

3 bästa tradingmäklaren för att handla kryptovaluta fonder

Är du intresserad av att investera i kryptovaluta fonder kan det vara bra att känna till vilka alternativ du har när det kommer till mäklare att göra detta hos. Nedan ger vi dig våra tre främsta alternativ när det kommer till kryptovaluta mäklare som erbjuder en plattform där du kan handla med krypto. 

1. IG Trading

IG är en brittisk trading plattform som har omkring 313 000 användare, främst i Europa. Hos IG kan du ägna dig åt handel av diverse finansiella tillgångar och investeringar sker främst i CFD och optioner. 

IG är auktoriserad handlare som står under tillsyn av flera tillsynsmyndigheter däribland tyska Deutsche Bundesbank och den svenska Finansinspektionen. 

IG logo
4/5
[table id=21 responsive="scroll" /]

2. Skilling

Skilling är även det en trading plattform, en svensk sådan till de fakto. Skilling är en renodlad CFD-mäklare som erbjuder handel av diverse finansiella tillgångar däribland kryptovaluta fonder. De har också en egenutvecklad handelsplattform “Skilling trader” som är mycket uppskattad av investerare. 

Skilling står under tillsyn av flera tillsynsmyndigheter och lagar däribland den svenska Finansinspektionen och cypriotisk lagstiftning.  

Skilling logo
4.5/5

Disclaimer: 66% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

3. Capital.com

Capital är en relativt ny plattform som grundades år 2016. Hos Capital kan du ägna dig åt mängder av olika typer av handel däribland kryptovaluta handel i form av fonder. Det som särskiljer Capital från andra trading plattformar är dess fokus på AI och valuta samt för hur dessa kan samverka. 

Plattformen har över 1 miljon användare idag i över 50 länder och står under tillsyn av flera tillsynsmyndigheter. 

Capital.com-logo
4.5/5

3 anledningar varför man ska investera i kryptovaluta fonder

Det finns flera anledningar till att en investering i kryptovaluta fonder kan vara en bra idé. Nedan ger vi dig tre anledningar till varför. 

Växande efterfrågan och stor potential

Om intresset hos dig finns i att sätta dig in i hur du blir duktig på handel med krypto i fonder kan det absolut vara en bra idé att prova på det.

Hela idén med att välja att investera i kryptovalutor fonder är egentligen bara om intresset finns att just investera i den typen av tillgång. Detta eftersom skillnaden inte är jättestor mot att istället investera i andra aktier eller indexfonder med hög utdelning. 

Intresset för att investera i kryptovaluta fonder har dock blivit större men ännu är inte utbudet så stort vilket kan ses som en fördel eftersom utdelningen då har chans att bli stor. 

Vill du köpa kryptovaluta aktier?

Läs vår artikel där vi listar 25 kryptovaluta aktier.

Historiskt hög utdelning

Detta är egentligen den främsta anledningen till att en investering i kryptofonder kan vara en bra idé utöver intresse generellt. Dock är det viktigt att samtidigt komma ihåg att hög utdelning i regel alltid är kopplat till hög risk. Men är du villig att ta den risken och har råd att förlora kan det absolut vara en bra idé. 

Ger dig en mer diversifierad portfölj

Att ha en diversifierad portfölj är alltid att föredra. Detta eftersom det bevisligen ger dig en större chans till högre avkastning eftersom du med en diversifierad portfölj har flera olika typer av tillgångar som arbetar parallellt. 

En diversifierad portfölj ger dig också mer trygghet till viss del eftersom du då inte har “allt” ditt kapital uppbundet i en och samma tillgång. Går vissa aktier sämre under en tid kanske din handel i kryptovaluta fonder går bättre. 

Investeringar i kryptovaluta fonder ger dig en mer diversifierad portfölj förutsatt att du också har andra tillgångar i din portfölj. Har du det kan det absolut vara en anledning till att en investering i de största kryptovalutorna med fonder kan vara en bra idé. 

Övrigt bra att veta om kryptofonder

Ovan har vi nu tagit upp en hel del information om kryptofonder som kan vara bra att känna till men det finns såklart mycket annat med. Nedan ger vi dig därför några ytterligare punkter som kan vara bra att tänka på när det kommer till handel av kryptofonder. 

  • Bör ses som en mer riskfylld investering än andra tillgångar. Detta eftersom kursändringar kan ske snabbt och dessutom vara stora. 
  • Investeringar i kryptofonder är mer komplext än handel med vanliga aktier därför bör du se till att du är väl påläst innan du börjar med den typen av handel. 
  • Blir du duktig på handel av kryptofonder kan du dra fördel av de stora kursförändringarna och sälja när tendenser på nedgång är synliga.
  • Det absolut viktigaste att komma ihåg är att aldrig investera mer än du har råd att förlora. Att handla med krypto generellt är riskfyllt och en dålig investering kan leda till att du förlorar långt mer än du tjänat. Se därför alltid till att överväga dina beslut grundligt och försök alltid ha en genomtänkt strategi i allt du gör. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.