Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Bästa tradingmäklaren för demokonto [Handla gratis utan risk]

Bästa tradingmäklaren för demokonto

Letar du efter den bästa tradingmäklaren som erbjuder demokonto?

Perfekt!

Att välja rätt trading plattform är viktigt då man behöver tänka på vad tjänsten erbjuder. Allt från avgifter, utbud, säkerhet och användarvänlighet är viktigt att hålla koll på när du väljer tradingmäklare. Men något annat som är ännu viktigare är att kunna öva på trading.

I denna artikeln kommer jag lista de 3 bästa tradingmäklarna som erbjuder demokonton. Jag kommer även gå igenom för-& nackdelar med varje plattform och mycket mer!

Nu kör vi!

Artikelns innehåll

Sammanfattning

Vid en sammanställning och utvärdering av de absolut viktigaste parametrarna när det kommer till nätmäklare för demokonton online så har vi kommit fram till att eToro är den absolut bästa. 

eToro är en världsledande nätmäklare med över 17 miljoner aktiva användare globalt. Hos eToro kan du investera i det allra mesta; aktier, råvaror, valuta, exotiska och ovanliga tillgångar, CFD:er, ETF:er och mycket mer. Något annat som också är mycket fördelaktigt hos eToro är att de erbjuder sina användare handel både med och utan hävstång. Hos eToro kan du också ägna dig åt copytrading vilket för många handlare ses som en stor fördel. 

En annan stor fördel hos eToro, som vi vill belysa som mest i denna artikel, är möjligheten att använda ett demokonto hos eToro. En par andra nätmäklare online erbjuder också demokonto till sina nya användare men eToro är absolut den trading platform som har flest fördelar sett till sitt demokonto. 

För att du ska få en klarare bild om varför vi anser att just eToro är den absolut bästa tradingmäklaren när det kommer till demokonton har vi valt att sammanställa en kort jämförelselista nedan. I vår recension har vi valt att jämföra eToro med två liknande tradingmäklare, IG och Skilling. Du hittar får jämförelse nedan. 

TradingmäklareeToroIGSkilling
Obegränsat demoJaJaJa
NybörjarkursJaJaJa
VideoJaJaNej
Nedladdningsbar ebokJaNejNej
etoro-logo
5/5
[table id=20 responsive="scroll" /]

Bästa tradingmäklarna för demokonto

Det finns en mängd olika tradingmäklare idag. En del kan vid första anblick verka snarlika men faktum är att de oftast skiljer ett par saker emellan dem. En del Nätmäklare har sitt fokus på utbud och bredd, andra kanske helt fokuserar på CFD handel. 

När det kommer till demokonton erbjuder de allra flesta större nätmäklare detta alternativet dock skiljer sig demokontona något åt hos de olika plattformarna. Nedan presenterar vi tre stycken tradingmäklare som alla erbjuder demokonton. I vår presentation berättar vi dels lite närmare om gemene mäklare berättar mer om vilka finansiella instrument dessa erbjuder men vi belyser också de tre främsta för- och nackdelarna med varje nätmäklare. 

Du hittar får jämförelse och presentation nedan. 

1. eToro

eToro är en av världens största nätmäklare med hela 17 miljoner användare globalt. Hos eToro kan du ägna dig åt allt från cfd handel till aktiehandel. De erbjuder också handel av flera andra finansiella instrument däribland valuta och råvaror.

etoro-logo
5/5
[table id=20 responsive="scroll" /]

Fördelar med eToro

Nackdelar med eToro

2. IG

IG markets är även det en stor tradingmäklare online med sina omkring 313 000 användare globalt. Mest fokus har IG markets på cfd handel och cfd kontrakt. Men de erbjuder också handel av andra finansiella instrument. Hos IG markets kan du förvänta dig att du får en stor plattform med goda möjligheter till utbildningsmaterial och många möjligheter till handel av diverse instrument.

IG logo
4/5
[table id=21 responsive="scroll" /]
Fördelar
Nackdelar

3. Skilling

Det svenska, i grunden Techbolaget, Skilling erbjuder sina användare en stor men lättnavigerad plattform med mängder av finansiella instrument att investera i. Hos Skilling kan du som användare också känna dig trygg med att bolaget står under tillsyn av diverse tillsynsmyndigheter däribland spanska, svenska och grekiska.

Skilling logo
3.5/5

Disclaimer: 66% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

Fördelar
Nackdelar

Så öppnar du ett konto

Att bli användare hos eToro och börja handla på plattformen är enkelt. Att öppna ett demo konto går på bara några minuter, kanske till och med sekunder för den snabba, och du kan börja handla direkt.

Att öppna ett vanligt konto och ett demokonto fungerar ungefär på samma sätt den enda egentliga skillnaden är att du i ett vanligt konto måste föra över riktiga pengar samt redovisa för vilka dina personuppgifter är. Utöver det fungerar det ungefär likadant. 

Men för att det absolut inte ska finnas några frågetecken kring hur du börjar handla hos eToro har vi valt att stegvis gå igenom hur du går tillväga nedan. 

1. Välj tradingplattform som passar dig och öppna ett konto

När du valt eToro som din tradingplatform är det dags att öppna ett konto. Antingen väljer du då att direkt starta ett vanligt konto eller så börjar du med ett demokonto. 

Vill du först lära dig hur plattformen fungerar och kanske provhandla lite innan du gör ditt val är det ett demokonto du ska öppna. När du öppnar ett demokonto behöver du endast välja ett användarnamn och ett lösenord samt registrera dig med en mailadress. Du kan också välja att direkt logga in genom att använda ett Facebook- eller Googlekonto. 

Om du direkt vill starta ett vanligt konto gör du på samma vis men du lägger också till betalningsmedel samt redogör för dina personliga uppgifter såsom adress och så vidare. 

bästa trading platt formarna

2. Sätt in pengar på ditt konto

När du väl har öppnat ett konto är det dags att föra över pengar. Väljer du ett demokonto får du automatiskt tillgång till 100 000 dollar i virtuella pengar som du kan handla med. 

Väljer du istället att direkt öppna ett vanligt konto behöver du föra över “riktiga pengar”. Hos eToro är den minsta insättningen 50 dollar eller ungefär 500 kr. Väljer du att göra en banköverföring är minsta insättning 500 dollar eller ungefär 5000 kr. 

När du för över pengar hos eToro kan du antingen göra det via ditt vanliga betalkort, banköverföring, PayPal, Skrill eller Neteller. Vill du inte lämna ut några bank- eller kortuppgifter bör du välja PayPal eftersom detta är mest diskret. 

3. Köp och ta en position

När du väl har öppnat ett konto, antingen ett vanligt eller demokonto, är det dags att köpa din första tillgång och ta en position.

Hos eToro kan du handla med allt från CFD kontrakt till aktier och råvaror. Du kan också välja att handla med eller utan hävstång samt välja copytrading på din handel. 

Väljer du ett demokonto kan du göra exakt samma investeringar som för ett vanligt konto. Den enda skillnaden är att du med ett demokonto då handlar med virtuella eller “låtsaspengar” som det också kan kallas. 

4. Sälj och stäng din position

Efter en tid är det dags att sälja och stänga din position hos eToro och det är i detta steget du har chans att tjäna pengar. Har du gjort rätt beräkningar och om din strategi har lyckats går du förhoppningsvis med vinst. Om inte finns det gott om andra finansiella tillgångar att investera i hos eToro. 

Vad är ett demokonto?

Ett demokonto, eller virtuellt konto som en del väljer att kalla det, är ett konto som du skapar hos en tradingplatform som låter dig prova all typ av handel som sker hos nätmäklaren men helt utan risk. 

Ett demokonto är i regel alltid gratis att starta och i de allra flesta fall kan du också prova kontot under en obegränsad tid. Det är enormt fördelaktigt att använda sig av ett demokonto, kanske speciellt för nybörjare men också för erfarna traders som vill testa en ny strategi eller kanske prova handel av ett nytt finansiellt instrument. 

eToro erbjuder ett väldigt fördelaktigt demokonto som låter dig prova allt som plattformen har att erbjuda däribland handel av diverse instrument men också handel med eller utan hävstång och copy trading. Med ett demokonto hos eToro kan du också prova plattformens många funktioner däribland deras “Stop Loss” och “Take Profit” funktioner helt utan risk. Du kan också följa trender i realtid och delta i deras community.   

Hos varje nätmäklare finns det en så kallad handelsplattform. Det finns flera olika typer av dessa men de vanligaste är MetaTrader 4 (MT4) och MetaTrader 5 (MT5). Nätmäklare, så som exempelvis eToro, använder dessa handelsplattformar för att kunna erbjuda sina användare handel både genom demokonto och vanligt konto. 

Nedan berättar vi lite mer om MetaTrader 4 och MetaTrader 5 samt presenterar vilka skillnaderna är mellan de båda. 

MetaTrader 4 (MT4)

Som ovan nämnt är MetaTrader 4 en handelsplattform som nätmäklare kan använda för att kunna erbjuda sina användare handel av finansiella instrument. MetaTrader 4 är framförallt framtagen för valutahandel men den kan också användas för en del annan handel. På MetaTrader 4 kan användare öppna köp- och säljpositioner på olika marknader och tillgångar. 

MetaTrader 4 lanserades redan år 2005 av ett företag vid namn MetaQuotes. Programmet utvecklades från en tidigare programvara som enbart kunde öppna olika typer av diagram på olika tillgångar. År 2005 utvecklades den nya mer kompletta programvaran som inte bara erbjöd diagram utan som också kunde användas för att öppna och stänga positioner på diverse tillgångar. 

Idag är handelsplattformen än mer utvecklad och förfinad. Den har sedan 2005 genomgått flera uppgraderingar vilket har lett till att den idag både är användarvänlig och dessutom går att anpassa efter varje användare. Faktum är att omkring hela 95 % av alla valutamäklare använder plattformen idag vilket bara det är ett tecken på dess stora fördelar. 

MetaTrader 5 (MT5)

En annan populär handelsplattform är MetaTrader 5 (MT5). Många tror att MT5 är en uppdatering från MT4 men faktum är att det är två helt skilda program. De båda handelsplattformarna har visserligen många likheter men också skillnader.  

De funkar ungefär på samma sätt och användas både av diverse nätmäklare men skillnaden är bland annat att MetaTrader 5 främst används för handel av andra tillgångar än valutor. Den innehåller också fler tidsramar, indikatorer, ordertyper och diagram vilka alla är mer anpassade för handel med exempelvis index, råvaror och aktier. 

En annan stor skillnad mellan MetaTrader 4 och MetaTrader 5 är att MT5 är mer anpassad för den amerikanska handelsmarknaden. I USA finns det nämligen specifika regler kring online trading och MetaTrader 5 följer dessa på kodnivå.

Ett exempel på en sådan regel är att den första positionen som öppnas under en handelsdag också måste vara den första som stängs. Det går alltså inte att stänga senare öppnade positioner först vilket MetaTrader 5 då tar hänsyn till. 

Varför det är bra att använda ett demokonto

Det finns många anledningar till att det kan vara en bra idé att använda ett demokonto innan det är dags att öppna ett vanligt konto hos en trading mäklare, speciellt om du inte använt plattformen tidigare. 

Nedan berättar vi mer om två utav de främsta anledningarna till varför det är bra att välja en trading mäklare som erbjuder användning av demokonto till sina kunder. 

Lär dig handel utan att förlora några pengar

Det finns många anledningar till att ett demokonto är bra att börja med, både om du byter från en trading mäklare till en annan men kanske framförallt om du är nybörjare med handel online. 

De allra flesta stora nätmäklarna erbjuder idag demokonto till sina användare. Med ett demokonto kan du testa på all typ av handel däribland CFD handel, aktiehandel, handel med eller utan hävstång, hög risk handel, låg risk handel, handel av valuta och index men också mycket mer. Hos eToro kan du testa på allt du kan göra i ett “riktigt konto” men utan att det kostar dig en krona. 

Har du aldrig ägnat dig åt trading innan kan en trading platform nästintill kännas omöjlig att förstå sig på. Handel på nätet av finansiella instrument och investeringar är svårt och det kan ta tid innan man lär sig hur det faktiskt funkar men också för vilken väg man ska gå för att kunna göra någon vinst. 

För att kunna tjäna på trading så måste du sätta dina egna pengar på spel. Detta medför givetvis vissa risker. För att kunna gynnas av trading måste du ha en bra strategi och åtminstone viss kunskap i hur handel fungerar. Tillslut måste du satsa en viss summa för att kunna gå med vinst men visst hade de varit bra om du innan du riskerar att förlora pengar faktiskt hade lite koll på hur handel fungerar? 

Genom ett demokonto kan du faktiskt lära dig det, eller åtminstone få en uppfattning om hur det går till men utan att du faktiskt riskerar att förlora dina pengar. 

Bra för att prova strategier utan risk

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren handlare så är det alltid rekommenderat att försöka handla så smart som möjligt med så liten risk som möjligt. För att kunna handla smart behövs en strategi. En strategi kan vara allt ifrån när eller vad du ska köpa till när du bör sälja. 

Ett demokonto är till för att kunna testa sig fram. Det är helt riskfritt eftersom du inte handlar med några riktiga pengar men kan ge ovärderliga insikter i hur du bör eller kan handla i framtiden. 

Kanske är du en van aktiehandlare men som nu börjat intressera dig för valutahandel eller cfd handel? Då kan ett demokonto ge dig friheten i att prova hur den typen av handel faktiskt fungerar live utan att du behöver riskera en krona. Med ett demokonto kan du ta tuffa, riskfyllda belsut, lära dig mer om marknaderna, finslipa dina handelskunskaper, prova en ny strategi eller helt enkelt lära dig hur plattformen fungerar bättre helt i din egna talk och helt utan risk. 

När du väl är redo att ta dig an den riktiga marknaden och börja handla med egna pengar kan du enkelt byta konto till ett vanligt konto.  

Övrigt bra att veta om demokonton

Det finns mycket information om tradingmäklare och dess demokonton som kan vara bra att känna till. En stor del av denna information är de många positiva aspekterna som ett demokonto har med sig vilket vi har delat med oss av ovan. Utöver den information vi redan delgett så finns det också en hel del annat som kan vara bra att känna till. Dels om demokonton generellt men också för tradingmäklare. 

Nedan tar vi upp 3 punkter som dels sammanfattar lite av det vi talat om ovan samt ger lite ytterligare information om demokonton och nätmäklare. Vi tar dessutom upp ytterligare en viktig detalj som kan vara bra att känna till. 

Ett demokonto har många fördelar kopplat till sig

Det finns många fördelar med ett demokonto både för nybörjare men också för mer erfarna handlare som antingen vill prova en ny plattform eller varför inte en ny strategi. Många nätmäklare erbjuder dessutom en stor bredd utbildningsmaterial som du kan använda när du lär dig mer om plattformen och dess utbud av tillgångar. 

Den absolut största fördelen sett till demokonton är att det faktiskt är helt riskfritt och avgiftsfritt att använda kontot. Att det både är avgiftsfritt och riskfritt ger många möjligheter däribland att du kan prova ny typ av handel, ge dig in i okända marknader eller varför inte prova en helt ny strategi helt utan risk för din egen ekonomi. 

För nybörjare är ofta den största fördelen med ett demokonto att det faktiskt är möjligt att lära känna både plattformen men också själva idén om trading utan någon större press om att man måste göra några vinster. Med ett demokonto finns det gott om tid att både utforska allt tillgängligt utbildningsmaterial som finns men också att lära känna verktyget väl innan den riktiga handeln faktiskt startar. 

Se till att välja en tradingmäklare som erbjuder ett helhetstäckande demokonto

Som vi pratat om ovan finns det en mängd fördelar kopplat till ett demokonto men för att du ska ha någon möjlighet att ta del utav dessa kräver det också att du väljer en nätmäklare som också erbjuder det. 

En del nätmäklare erbjuder enbart användning av ett demokonto under en begränsad tid, en del nätmäklare kanske inte erbjuder något demokonto överhuvudtaget. 

De allra största trading mäklarna har dock nästan alltid ett erbjudande till sina användare om ett demokonto men det är inte alla som har så heltäckande sådana. Det är därför viktigt att undersöka saken innan du väljer vilken av alla trading mäklare du ska registrera dig hos. 

eToro, som vi talat om ovan, erbjuder ett väldigt heltäckande demokonto, dessutom är det helt gratis att använda den typen av konto. Med ett demokonto hos eToro får du bland annat tillgång till mängder av utbildningsmaterial i både text och videoformat, du kan också prova all typ av handel som erbjuds hos eToro. I demo kontot kan du också prova handel med och utan hävstång men också copytrading samt att du även kan prova på de alla verktyg som eToro erbjuder till sina använder såsom Stop Loss och Take Profit. 

Ett demokonto ger inte alltid en verklig bild

Det finns många fördelar kopplat till demokonton som vi ovan nämnt. Det är bra att använda ett demokonto till en början för att sen börja med riktig handel av flera anledningar. Men, det är enormt viktigt att också komma ihåg att handel på nätet av tillgångar alltid innebär en risk. 

Risken i att använda ett demokonto är att det väldigt lätt kan bygga självförtroende. Kanske går din virtuella handel väldigt bra väldigt fort, det kan mycket väl inträffa men det är viktigt att komma ihåg att det kanske inte sker i den verkliga handeln sen. 

Psykologi är en stor del av trading. En del som gör många vinster kan snabbt få ett övermod vilket kan leda till desto större förluster om man inte ser upp. Självklart kan du använda ett demokonto till att prova all möjlig typ av handel, ta stora risker och prova ny strategier men det finns inga garantier för att vinsterna kommer se lika ut när du väl börjar med den riktiga handeln. 

Att tradea på nätet är ingen lek, det är riskfyllt och det är viktigt att komma ihåg oavsett om du använder ett demokonto eller ett riktigt konto. Det största tipset är därför att se på ett demokonto som ett vanligt konto. Försök arbeta som om de vore riktiga pengar du använder, se det seriöst och försök hålla dina risker under kontroll. Jobba metodiskt och ha en strategi i allt du gör det är det bästa tipset för att lyckas med trading och för att minska riskerna att ditt övermod tar över.  

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.