Betterwealth historisk avkastning – Så ser Betterwealth historiska avkastning ut 2024

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Betterwealth historiska avkastning

Är du intresserad av att lära dig vad Betterwealth har för historisk avkastning?

Bra! 

När man ska jämföra olika portföljer och deras historiska avkastning är det nödvändigt att man tittar på flera parametrar och att man tittar på en tillräckligt lång tidsperiod. En fond- eller sparrobots historiska avkastning såsom Betterwealth bör tas som en indikation på hur väl den underliggande förvaltningen av fonden eller portföljen är. Det är viktigt att ha koll på tjänstens historiska avkastning om du vill börja investera dina pengar i olika fonder med Fundlers fondrobot.

I den här artikeln går jag igenom följande:

Min första rekommendation är att titta på min video () där jag jämför Sveriges ledande fondrobotar och robotrådgivare för att bilda dig en uppfattning om Fundler och liknande tjänster.

Betterwealth historiska avkastning

Betterwealths historiska avkastning har påverkas naturligtvis av börsen. År 2019 gav Betterwealths högriskportfölj en avkastning på 25,6%, medan lågriskportföljen gav en avkastning på 6,8%.

Betterwealths målavkastning per år

Betterwealths årliga målavkastning verkar ligga på ungefär 7-10%. Denna siffra är standard för marknadens fondrobotar. Betterwealths historiska avkastning har dock vissa år varit betydligt högre än deras målavkastning: vissa portföljer har till och med nått upp till 25,6%.

Riskspridning

För att hantera börssvängningar och eventuella börsras utför Betterwealth rebalanseringar och re-optimerar även portföljer löpande. Detta innebär att spararna inte behöver oroa sig. Betterwealth har en god riskspridning som baserar sig på forskning och avancerade algoritmer.

Hur ser den senaste rapporterade avkastningen ut från Betterwealth?

Den senaste rapporterade avkastningen har varit negativ som för marknadens andra fondrobotar. Börsen har under 2022 åkt rejält på stryk och portföljerna har följt samma oundvikliga riktning. Men det som är positivt när marknaden lyser rött är att det erbjuder investeringsmöjligheter med stor vinstpotential. När marknaden svänger igen kommer portföljerna troligen att göra detsamma.

Läs mer om Betterwealth