Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

BetterWealth avgifter – Så ser BetterWealth avgifter ut februari 2023

Betterwealth avgifter

Vill du investera med BetterWealth?

Bra! 

Då är det viktigt att veta vilka avgifter BetterWealth har. Avgifterna hos en fondrobot kan spela stor roll i slutändan så att välja en fondrobot med relativt låg avgift kan vara viktigt.  

I den här artikeln går jag igenom följande:

Min första rekommendation är att titta på min video () där jag jämför Sveriges ledande fondrobotar och robotrådgivare för att bilda dig en uppfattning om BetterWealth och liknande tjänster.

INTRODUKTION

Avgifter till BetterWealth fondrobot

Betterwealth har redan från början varit transparenta och tydliga när det gäller tjänstens avgifter. På deras webbsida redogör de tydligt vilka avgifter de tar av dig och varför. Kortfattat tar Betterwealth tre olika avgifter: en fondavgift, en transaktionsavgift och en förvaltningsavgift. Hur stora eller små dessa avgifter är beror på vilken portfölj du har valt.

När du ska välja Betterwealth portföljer är det viktigt att du ser på risknivån, tidigare avkastning och kostnaderna för portföljen. Om du exempelvis väljer en portfölj med lägre risk och avkastning vill du inte ha höga förvaltningskostnader. Vanligtvis hamnar den totala kostnaden för tjänsten på ungefär 0,36-0,94%, beroende på vilken portfölj du har valt.

Förvaltningsavgifter

Betterwealth tar i första hand ut en förvaltningsavgift. Denna avgift är helt enkelt avgiften för att tjänsten förvaltar din portfölj. Tjänstens förvaltningsavgift är låg i jämförelse med liknande tjänster på marknaden. Betterwealths förvaltningsavgift är nämligen endast 0,09%. Dock tillkommer andra avgifter för exempelvis de underliggande fonderna och även för transaktionskostnader vid köp och försäljning av fonder.

Det du behöver vara medveten om som sparare hos Betterwealth är att förvaltningsavgifterna för de olika portföljerna ser olika ut. Exempelvis är förvaltningsavgiften för den dynamiska portföljen betydligt högre (hela 0,65%) än andra portföljer, eftersom den kräver aktivare förvaltning.

Kostnader

Betterwealth tar även en fondavgift på ungefär 0,17-0,23%. Därutöver tar tjänsten en avgift för transaktioner som ligger på 0,05%. Tillsammans med tjänstens förvaltningsavgift på 0,09% kommer den totala kostnaden för tjänsten att hamna på 0,36-0,94%, beroende på vilken portfölj du har valt.

Hur ser avgiften ut gentemot andra fondrobotar?

Här nedanför har jag klistrat in en tabell så att du enkelt kan se vad BetterWealth har för avgifter jämfört med andra fondrobotar. Är du intresserad av att läsa mer om de andra fondrobotarna har jag skapat en artikel där jag listar alla fondrobotar och jämför dem.

[table id=10 responsive="scroll" /]
Läs mer om BetterWealth

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.