Så kan du enkelt öppna ett Betterwealth konto för företag 2024

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Betterwealth för företag

Vill du öppna ett konto hos Betterwealth genom ditt företag?

Bra!

Betterwealth är en fondrobot som investerar företagets kapital automatiskt till en låg avgift. Med Betterwealth behöver du inte lyfta ett finger, för fondroboten gör jobbet åt dig. Det är även möjligt för företag att skapa konto och använda fondroboten. Betterwealth för företag är ett smart val för företag som automatiskt vill investera till en låg avgift. 

I denna artikeln går vi igenom hur du kommer igång med Betterwealth för företag och vad du behöver tänka på som blivande företagskund innan du fattar ditt beslut. 

Häng med!

Betterwealth logo

Öppna ett företagskonto genom Betterwealth

Att öppna ett konto och börja investera pengar med Betterwealth är precis lika smidigt för företagare som det är för privatpersoner. Nedan går vi igenom de fyra stegen i processen.

1. Skapa ett konto hos Betterwealth

Det första du ska göra är att hitta och trycka på knappen “Bli kund” på deras webbsida. Därefter följer du bara instruktionerna och svarar på de frågor som tjänsten ställer.

Betterwealth ställer frågor till dig för att kunna skräddarsy en lämplig sparstrategi. Du kommer sedan att få några förslag på portföljer och strategier, och du kan då välja den du tycker ser bäst ut.

Betterwealth logo
5/5

2. Överför valfritt belopp

Nästa steg är att överföra ett valfritt belopp. Den minsta insättningen du kan göra är 1000 kr för portföljerna, medan dynamiska portföljer kräver ett minimibelopp på 50 000 kr.

Ju högre belopp du sätter in som företagskund, desto större avkastning har du möjlighet att få. Det är med andra ord lönsamt att sätta in ett så stort belopp som du bara kan.

3. Välj investeringsstrategi

Det tredje steget är att välja den strategi som passar dig. Tjänsten ger dig förslag baserat på de svar du har angett tidigare – så valet är enkelt.

Om du önskar kan du välja bort branscher som du finner oetiska eller som du inte är intresserad av. Betterwealths kunder har med andra ord möjlighet att skräddarsy deras investeringsstrategi. Genom att välja bort oetiska branscher kan du säkerställa att portföljen följer företagets hållbarhetsmål. Som företagskund kan du även välja vilken risknivå du vill ha för investeringar i aktier.

4. Dina pengar investeras automatiskt

Nu är du klar. Luta dig tillbaka och se företagskapitalet växa. Tjänsten erbjuder god riskspridning och automatiska rebalanseringar och reoptimeringar som hjälper dig att hålla portföljen stabil när marknaden är i gungning.

Så kan du som företagskund investera i Betterwealth

Att investera med hjälp av Betterwealth som företagskund är inte annorlunda än för privatpersoner. I och med att tjänsten sköter jobbet åt dig behöver inte lyfta ett finger. Du kan när som helst ta ut ditt kapital om du så önskar.

Vilka avgifter och kostnader har Betterwealth?

Betterwealth är transparenta med avgifterna. Den totala avgiften för tjänsten är 0,3-0,94% per år, beroende på vilken risknivå du har valt och om du har valt en strategisk eller dynamisk portfölj.

Tjänsten tar därtill en förvaltningsavgift på 0,09% och deras fondavgift ligger på mellan 0,17-0,23%, medan transaktionskostnaden är 0,05%.

Betterwealth må säga att de endast tar en avgift på 0,09% – alltså förvaltningsavgiften, men den totala avgiften blir nog lite högre med tanke på alla andra avgifter som tillkommer och beroende på vilken typ av portfölj du väljer.

Varför ska man investera med sitt företag genom Betterwealth?

Är du osäker på om du borde investera i Betterwealths med ditt företag? Det finns flera fördelar med fondroboten.

Med tjänstens låga avgifter och stabila avkastning är fondroboten till exempel ett smart alternativ för de som vill ha chans till bra och stabil avkastning på sitt kapital. 

Läs gärna vidare nedan där vi redogör för fyra anledningar till varför tjänsten kan vara ett alternativ för dig.

Få mer tid till det som är viktigt

Att investera framgångsrikt på marknaden är inte lätt – annars skulle ju alla vara rika. Det krävs både tid och kunskap att hålla koll på börsen, vilket inte alla har. Genom att använda Betterwealth lägger du över ansvaret på tjänsten och du kan istället fokusera på det viktiga.

Fonder är tryggare än aktier

Visst är aktier roliga, men de kan också vara luriga. Fonder, trots att de tenderar att ge lite lägre avkastning än aktier, ger dock en mer stabil tillväxt. Betterwealths användare kan således ta del av tjänstens stabila avkastning utan att behöva ligga vaken om nätterna. Att välja Betterwealth är ett bekvämt val.

Bland de lägsta avgifterna på marknaden

En av tjänstens största fördelar är de låga avgifterna. Den totala avgiften för tjänsten är 0,3-0,94% per år, beroende på vilken risknivå du har valt, och beroende på om du har valt en strategisk eller dynamisk portfölj. Tjänsten tar en förvaltningsavgift på 0,09%, deras fondavgift ligger på mellan 0,17-0,23% och transaktionskostnaden är 0,05%.

Historiskt bra avkastning

Förutom att tjänsten har låga avgifter, har Betterwealth även en historiskt bra avkastning. Även om en historisk avkastning aldrig ska tas som en garanti för framtida avkastning, ger den historiska avkastningen ändå en eventuell indikation på hurdan avkastning du kan få. Naturligtvis svänger tjänstens avkastning i takt med själva börsen – ingen fondrobot (och inte heller professionella investerare) kan komma undan svåra ekonomiska tider.

Läs mer om Betterwealths historiska avkastningen.

Läs mer om Betterwealth