Så kan du enkelt öppna ett Sigmastocks konto för företag 2024

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Vill du öppna ett konto hos Sigmastocks genom ditt företag?

Bra!

Sigmastocks är en aktierobot som investerar företagets kapital automatiskt till en låg avgift. Men Sigmastocks för företag behöver du inte lyfta ett finger, för aktieroboten gör jobbet åt dig. Det är även möjligt för företag att skapa konto och använda aktieroboten. Sigmastocks för företag är ett smart val för företag som automatiskt vill investera till en låg avgift. 

I denna artikeln går vi igenom hur du kommer igång med Sigmastocks för företag och vad du behöver tänka på som blivande företagskund innan du fattar ditt beslut. 

Häng med!

Sigmastocks logotyp

Öppna ett företagskonto

Att öppna ett konto Sigmastocks för företag är busenkelt, för det fungerar på precis samma sätt som hos vanliga handelsplattformar och andra sparrobotar. Läs gärna vidare nedan för att få reda på alla steg i registreringsprocessen vid Sigmastocks.

1. Skapa ett konto hos Sigmastocks

Det första du behöver göra är att skapa ett konto på Sigmastocks. När du går in på Sigmastocks webbsida finns på raden högst upp till höger en knapp där det står “För företag”. Tryck på knappen. Tryck sedan på “Bli företagskund” en bit ner. 

Sigmastocks kommer nu att ställa en rad med frågor om ditt företag för att säkerställa att ditt företag uppfyller de villkor som Sigmastocks ställer, men det borde inte ta längre än en kvart. 

Sigmastocks finns till exempel endast tillgänglig för svenska kunder och uppställer flera krav på ditt företag. Under denna process ska du även fylla i relevanta uppgifter avseende företaget.

Sigmastocks logotyp
4.5/5

4,5 av 5,0 i betyg på Google

2. Överför valfritt belopp

När du väl har skapat ett konto är det dags att överföra ett valfritt belopp. Det finns inte något krav på minimiinsättning, men det är dock rekommenderat att sätta in minst 2000 kr för att verkligen komma igång med ditt sparande. 

Ju högre belopp du sätter in som företagskund, desto större avkastning har du möjlighet att få. Det är med andra ord lönsamt att sätta in ett så stort belopp som du bara kan.

Det är även möjligt att överföra ett visst belopp varje månad till Sigmastocks aktierobot.  Detta innebär att ursprungsbeloppet kommer att kontinuerligt öka och ditt sparande kommer att växa och växa.

3. Välj investeringsstrategi

Aktierobotens portföljförvaltning sker helt på dina villkor. Du kan välja en investeringsstrategi som passar just dig och dina sparmål. 

Du kan även välja bort branscher som du anser är oetiska eller som du inte är intresserad av. Sigmastocks kunder har med andra ord möjlighet att skräddarsy deras investeringsstrategi.

Genom att välja bort oetiska branscher kan du säkerställa att portföljen följer företagets värderingar för hållbarhet. Som företagskund kan du även välja vilken risknivå du vill ha för investeringar i aktier.

4. Dina pengar investeras automatiskt

Nu investeras dina pengar automatiskt till låga avgifter på den svenska marknaden. När du använder Sigmastocks för företag kan du fokusera på det som är viktigt istället för att känna att du behöver hålla koll på aktiemarknaden dygnet runt. 

Det är krävande att investera i aktier, men Sigmastocks för företag gör det enkelt.

Aktieroboten använder avancerade algoritmer som ständigt analyserar aktiemarknaden. Du kan enkelt hålla koll på hur det går för din portfölj genom att logga in på webbsidan. Där ser du allt du behöver. Läs mer om hur portföljerna fungerar.

Varför ska man investera i Sigmastocks med sitt företag?

Men varför ska du investera i Sigmastocks med ditt företag? Det finns otaliga fördelar med aktieroboten – den har exempelvis låga avgifter. 

Läs om mina för- & nackdelar om Sigmastocks.

Med dess låga avgifter och goda avkastning är aktieroboten ett smart alternativ för de som vill ha chans till högre avkastning på sitt kapital. 

Läs gärna vidare nedan där vi listar tre anledningar till varför tjänsten kan vara ett alternativ för dig som inte är intresserad av fonder.

Fokusera på det som är viktigt istället

Det kräver både tid och kunskap att hålla koll på aktiemarknaden och det är inte alla som har tid, kunskap eller lust att ständigt hålla koll på aktiemarknaden. 

Genom att använda aktieroboten istället för att handla med andra finansiella instrument sköter aktieroboten sig själv och du kan istället fokusera på det som är viktigt.

Aktier ger vanligen högre avkastning än fonder

Trots att aktier innebär lite mer risk, ger de också vanligen större avkastning. Sigmastocks användare kan således ta del av tjänstens goda avkastning. Att välja Sigmastocks är således ett smart val med låga avgifter.

Tjänsten erbjuder låga avgifter

En av de bästa sakerna med Sigmastocks är tjänstens låga avgifter. Den totala avgiften för att använda tjänsten ligger på mellan 0,48-0,52% per år.

Så fungerar det som företagskund hos Sigmastocks

Med Sigmastocks är det enkelt för dig att investera. När du är företagskund får du flera förmåner och fördelar. Läs gärna vidare nedan.

Bekräftelse för insättning/underlag till revisorn

Sigmastocks har gjort det enkelt för dig att få underlag till revisorn. Aktieroboten hjälper dig med att anskaffa det som behövs som underlag till företagets revisor.

Avgifter och kostnader

Aktieroboten har några av de lägsta avgifterna på marknaden. Avgifterna ligger på 0,28-0,32% beroende på en rad olika faktorer. 

För kapitalförsäkring hos Idun Liv tillkommer en kostnad på 0,2%, vilket gör att robotens totala avgifter blir 0,48-0,52% per år. 

Denna totalkostnad inkluderar allt från förvaltning och courtage till valutaväxling och kapitalförsäkring.

Känner du nu att du vill lära dig ännu mer om Sigmastocks så rekommenderar vi att du läser vårt Sigmastocks omdöme & recension för att lära dig mer om tjänsten samt hur man öppnar ett konto och börjar investera.

Läs mer om Sigmastocks