Sigmastocks portföljer – så skräddarsyr Sigmastocks efter dina förutsättningar

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Sigmastocks portföljer

Är du intresserad av att lära dig vilka portföljer Sigmastocks erbjuder?

Bra! 

Sigmastocks portföljer är anpassade så att dina pengar är investerade på ett sätt som passar dig och dina förutsättningar. Det här gör att Sigmastocks kan erbjuda ett anpassat sparande där varje sparare kan känna sig bekväm med sin portfölj på både kort och lång sikt.

I den här artikeln går jag igenom följande:

Min första rekommendation är att titta på min video () där jag jämför Sveriges ledande fondrobotar och robotrådgivare för att bilda dig en uppfattning om Lysa och liknande tjänster.

Sigmastocks skräddarsyr din portfölj efter dina önskningar

Med Sigmastocks har du en bra kontroll över ditt sparande och kan välja vilka branscher du inte vill investera i, vilka länder du vill fokusera på och vad för investeringsstrategi du vill ha.

Välj en marknad som du vill fokusera på

Du kan välja om du vill investera i främst Sverige, USA eller Europa. Det finns också Standard som alternativ, det här innebär en fördelning där du får cirka 50% i svenska aktier, 30% i amerikanska och 20% i utvalda europeiska aktier.

Sigmastocks portföljer 2

Välj branscher som du inte vill investera i

När man ska spara i aktier så kan det eventuellt finns olika branscher som man absolut inte vill spara i. Det är vanligt och Sigmastocks portföljer innehåller endast aktier som du är bekväma med. När du sätter igång sparandet får du därför välja ut branscher du inte vill äga aktier i. Det handlar om alkohol, tobak, casino & spel, försvar & vapen och fossila bränslen.

3 olika portföljinriktningar

Till slut ska du också välja en inriktning för din portfölj. Det kommer att påverka en del kring dina innehav. Det är framförallt viktigt för den som har en ganska medveten strategi kring sitt sparande och vill ha en speciell typ av aktier.

Standard

Standard innebär att du får en bra fördelning med fokus på god avkastning och riskfördelning. Det är ett bra alternativ om du inte vill ha någon speciell inriktning eller om du inte kan så mycket om investeringsstrategier.

Tillväxt

Tillväxtbolag är framförallt mindre bolag som fokuserar på att växa eller som arbetar med att inta en ny marknad. Genom att välja det här alternativet får du lite fler tillväxtbolag i din portfölj.

Utdelning

Utdelning är alternativet som ger dig fler aktier i bolag med hög direktavkastning. Den här utdelningen betalas inte ut till dig utan återinvesteras istället direkt i din portfölj så att dina pengar fortsätter att arbeta i portföljen.

Hur investerar Sigmastocks och hur brett?

Sigmastocks aktierobot samlar in och bearbetar data om bland annat nyckeltal och priser och denna information används sedan för att skräddarsy din portfölj. Det här gör det möjligt att investera direkt i aktier, vilket är annorlunda från många av konkurrenterna som vanligtvis använder fonder.

Sigmastocks portföljer innehåller främst aktier men också räntor för den som väljer att investera med lägre risk. Totalt består utbudet av cirka 900 aktier som väljs ut från börser i Sverige, USA och en del europeiska länder.

Övrigt bra att veta

Sigmastocks ger dig ordentligt med kontroll över dina investeringar men samtidigt så får man inte alldeles för mycket att fundera över. Genom ett par enkla frågor får du sätta ihop en hel portfölj där bara aktier som du är bekväm med finns. Att man har en låg avgift för för att använda tjänsten är också bra att känna till.

Precis som med alla investeringar så kan ditt sparande hos Sigmastocks både öka och minska i värde. Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning, även om den ser bra ut hos Sigmastocks.

Sigmastocks är arbetar under Finansinspektionens tillsyn och har också genom sin depåleverantör möjlighet att erbjuda skydd som insättningsgarantin och investerarskyddet. Det gör det säkrare att ha sin portfölj hos Sigmastocks vilket är ett stort plus.

Känner du nu att du vill lära dig ännu mer om Sigmastocks så rekommenderar vi att du läser vårt Sigmastocks omdöme & recension för att lära dig mer om tjänsten samt hur man öppnar ett konto och börjar investera.

Fortsätt läsa mer om Sigmastocks