Läs disclaimer & annonspolicy längst ned på sidan.

Bästa aktie appen februari 2023 → (3 olika kategorier)

Bästa aktie appen

Har du svårt att bestämma dig vilken app som är bäst att köpa aktier med?

Bra!

För i denna artikeln kommer jag gå igenom de bästa apparna när det gäller kortsiktiga eller långsiktiga aktieköp så att du ska lättare kunna välja den bästa aktie appen för just dina behov.

Genom att lära dig mer om de olika mäklarna så gör du det möjligt till att välja den mäklaren som passar din stil och strategi av aktieköp.

Nu kör vi!

Bästa aktie appen för långsiktigt sparande

Det finns många appar på marknaden för den som är intresserad av att ha ett långsiktigt sparande, men inte alla är värda pengarna. För att göra det enkelt för dig att hitta en som passar dig och dina behov har vi därför tittat på den svenska marknadens två största alternativ, Avanza och Nordnet.

Efter du har valt en app för att börja investera så letar du antagligen efter aktier som är perfekt för dig som är nybörjare. Då har vi skapat en artikel just för dig! I denna artikeln har vi listat 40 olika aktier i 4 olika kategorier

1. Avanza bank

Avanza är Sveriges ledande nätmäklare och erbjuder ett stort utbud med framförallt aktier, fonder och en del certifikat. Det finns både svenska och utländska sådana, så det finns mycket att investera i. Företaget har funnits på marknaden sedan 1999 och är idag en av landets största, tillsammans med Nordnet.

Deras app är modern och ganska minimalistisk vilket gör den lätt att använda även för den som inte är van vid smartphones och den här typen av appar. Deras tjänster är väldigt smidiga och riktar sig framförallt till den som vill ha ett bra långsiktigt sparande.

avanza-logotyp
 
5/5

Jag använder Avanza bank själv!

2. Nordnet bank

Nordnet liknar till viss del Avanza men har funnits på marknaden sedan 1996. I deras utbud hittar du både svenska och utländska aktier, fonder och certifikat. Precis som Avanza så är deras tjänster utmärkta för framförallt långsiktigt sparande.

Man har för ett tag sedan designat om både hemsidan och appen för att det ska vara enklare att använda den. Bland kunderna har det varit välkommet då deras sida var ganska gammalmodig innan dess. Nordnet har också Shareville, ett socialt medie där alla kan chatta om sina innehav och ens innehav syns i procent, så det blir lite lättare att veta vem man kan lita på.

nordnet-logotyp
 
4/5

Bästa aktie appen för trading

Det finns ingen brist på alternativ för den som vill börja med trading. För det ändamålet är inte Avanza och Nordnet lika bra då du bland annat inte har hävstång och det finns inte alltid rätt verktyg. Sedan så vill många handla certifikat för sin trading, så det är bra med ett stort utbud av dessa och med andra värdepapper i utbudet.

Vill du lära dig om aktier du kan köpa när du ska börja med din trading så rekommenderar jag vår artikel där vi listar de bästa daytrading aktierna.

1. eToro

eToro är en av världens största tradingplattformar och har allt från aktier till fonder, råvaror och valutor. Utbudet är stort och internationellt, hävstång finns det också. Sidan har också sociala funktioner så att du kan chatta med andra investerare.

Plattformen är otroligt lättanvänd och håller det enkelt, så du bör inte ha några problem med att komma igång med varken appen eller på deras hemsida. Det finns även svenska som språkinställning. eToro erbjuder också eToro Academy där du kan lära dig mer om trading.

Vill du jämföra alla tradingmäklare så rekommenderar jag vår artikel där vi jämför alla och ställer dem mot varandra.

etoro-logo
5/5
[table id=20 responsive="scroll" /]

2. IG

IG är en tradingplattform som har sitt huvudkontor i Storbritannien. Man har därför bland annat en licens från FCA, Storbritanniens Finansinspektion. Den svenska delen av bolaget har också en licens från svenska Finansinspektionen.

Sidan erbjuder ett stort utbud av alternativ, bland annat valutor, aktier, råvaror och en del kryptovalutor. Plattformen finns tillgänglig på svenska och det finns även en svensk kundtjänst.

IG logo
4/5
[table id=21 responsive="scroll" /]

3. Skilling

Skilling är en lite nyare tradingplattform men har blivit känd för att bland annat erbjuda hög hävstång. Med bra licenser och en otroligt lättanvänd plattform så är Skilling ett bra alternativ för både nybörjare och mer erfarna traders.

Skilling logo
3.5/5

Disclaimer: 66% av privata investerare förlorar pengar med den här aktören.

Bästa aktieappen för social handel

Både eToro och Nordnet har sociala plattformar som gör det möjligt att snacka med andra investerare och du kan även följa andras investering.

1. eToro

eToro är kända för sin “copy trading” som gör det möjligt att kopiera andras portföljer. Då kan du köpa likadant som etablerade experter och det finns mycket transparens. eToro erbjuder också en kommentarsfunktion på hela sin plattform där du kan kommentera specifika värdepapper eller bara kommentera i allmänhet, du kan till exempel snacka ihop dig med andra traders.

etoro-logo
5/5
[table id=20 responsive="scroll" /]

2. Nordnet bank

Nordnet har tjänsten Shareville, det är ett separat socialt medie som du kan ansluta dig till om du har ett konto hos Nordnet. Du kan då vara anonym med ett användarnamn eller ange ditt fulla namn och diskutera olika värdepapper.

Det här gör det möjligt att diskutera dina innehav och andra användare kan se dina innehav, så det är lättare att veta vem man kan lita på. Dina innehav anges inte i kronor utan endast i procent. 

nordnet-logotyp
 
4/5

FAQ - Vanliga frågor om aktie apparna

Här följer en del vanliga frågor som finns om dessa appar och svaren på dessa.

Disclaimer

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital. Aktieskolan.se har ett partnerskap tillsammans med IG.com.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.