Få bättre kontroll över dina skulder med ett samlingslån

Se över dina skulder

Om du har många krediter och lån som tynger dig och hindrar dig från att uppnå de ekonomiska mål du har satt upp kan du överväga skuldkonsolidering.

Ett skuldkonsolideringslån, eller samlingslån som det också kallas, är ett lån som kombinerar flera skulder från kreditkort och andra lån med hög ränta till ett enda lån med fast ränta och löptid. Det kan hjälpa dig att spara pengar genom att sänka din ränta och samtidigt göra det mer överkomligt för dig att betala av skulden snabbare.

De flesta av oss drömmer trots allt om att vara ekonomiskt oberoende. Skuldkonsolidering, tillsammans med en passiv inkomst genom exempelvis aktieinvesteringar, kan ta oss ett steg närmare våra drömmar. I min artikel om aktier för nybörjare kan du lära dig hur du kommer igång redan idag.

Skuldkonsolidering och samlingslån

Skuldkonsolidering är namnet för att konsolidera skulder, det vill säga ett sätt att minska skulden genom att samla ihop flera skulder till en större summa med hjälp av ett så kallat samlingslån.

Detta lånealternativ har blivit alltmer populärt de senaste åren, eftersom det kan hjälpa konsumenter att betala tillbaka sina skulder snabbare och även sänka den totala räntan på lånet.

Sådana lån tillhandahålls av en generös mängd online-långivare och banker, med eller utan säkerhet. Du kan låna upp till 600 000 utan säkerhet från online-långivare, vilket vanligtvis räcker för att konsolidera skulder.

Se till att lånet är fördelaktigt för dig

All skuldkonsolidering är inte bra skuldkonsolidering. Visst kan det hjälpa låntagare med mycket skulder att lättare betala av krediter och lån genom att samla alla summor till ett stort belopp. Men att kombinera många lån till ett samlingslån kan bli dyrt enligt Konsumenternas.se.

Därför måste du titta på saker som hur lång återbetalningstiden är. Ju längre återbetalningstid desto dyrare blir lånet. Du måste också titta på räntan, för om räntan är hög kan det sluta med att du betalar mer för ett samlingslån än vad du skulle ha gjort om du betalat av varje skuld individuellt.

Och glöm inte att titta på andra avgifter som ingår. Vissa långivare tar ut månadsavgifter för sina lån, och om löptiden är lång kan avgifterna summera till ett större belopp än du kanske räknat med.

pastedGraphic.png

 

Jämför samlingslån för att hitta en lösning som passar dig

Om du har bestämt dig för att ett samlingslån är ett bra alternativ för din ekonomi bör du överväga att jämföra dina alternativ innan du tecknar ett avtal.

Marknaden för lån i Sverige är enorm och blir bara större i takt med att efterfrågan på samlingslån och konsumtionslån blir alltmer populär.

Ett enkelt sätt att jämföra lån är att ta hjälp av Kreditval. Kreditval erbjuder svenskar en jämförelse av samlingslån och andra lånealternativ så att du kan se vilka lån du kan kvalificera dig för och vilka lån som är bäst innan du ansöker. De erbjuder även guider som du kan läsa för att lära dig mer. Besök https://kreditval.se/ här och lär dig mer om och jämför samlingslån!

Innan du ansöker 

Innan du ansöker om ett lån ska du alltid försöka minska dina skulder genom att spendera mindre. Att hålla sig till en budget som täcker alla dina inkomster och utgifter är en bra början. Kontrollera din budget regelbundet och uppdatera den när din ekonomiska situation förändras.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *