Avanza Auto avgifter – Så ser Avanza Autos avgifter ut 2024

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Avanza Auto avgifter

Vill du lära dig vad Avanza Auto har för avgifter?

Bra!

Avanza Auto är menat att vara en billigare “fondrobot” jämfört med konkurrenterna. I övrigt erbjuder man kunderna att spara i fonder med modern portföljteori, så tjänsten fungerar i övrigt på samma sätt men med ett lägre pris.

I denna artikeln kommer vi gå igenom:

  • Avgifter
  • Kostnader
  • Förvaltningsavgifter.

Nu kör vi!

Min första rekommendation är att du tittar på min video här nedanför. Jag jämför Sveriges ledande fondrobotar och robotrådgivare och går bland annat igenom Avanza Auto för och nackdelar.

Avgifter som tillkommer med Avanza Auto

Avanza Auto är inte riktigt samma sak som andra Avanza Fonder, utan det här fungerar mer som fond-i-fond. De underliggande fonderna håller man billiga genom lägre avgifter och som användare kan du alltid se exakt vilka avgifter du måste betala.

Kostnader

Det viktiga är totalkostnaden och den ligger på 0,35%. Den kan vara något högre eller lägre så jämför du Auto 1, 2, 3, 4, 5 och 6 kan du se en avgift på 0,34% till 0,36%, men det är ingen större skillnad.

Kostnaderna för deras underlig gander fonder får aldrig överstiga 0,15% vilket är det som håller tjänsten så billig. Det här leder till ett billigare sparande och mer vinst till dig som ska investera.

Förvaltningsavgifter

Om fonderna får kosta som mest 0,15% innebär det att resten av tjänsten kostar cirka 0,20%. Här räknas alla kostnader in, det vill säga allt från re-balansering, optimering och den automatiska förvaltningen av ditt kapital.

Förvaltningsavgiften skiljer sig inte åt mellan de olika fondalternativen. Väljer du exempelvis Auto 6 som har högst avkastning får du med andra ord inte en högre avgift.

Vill du se mer utförligt vilka kostnader du har i procent så går det att göra enkelt genom att logga in hos Avanza och titta på ditt Avanza Auto-sparande. När du ska spara, investera i fonder eller andra tillgångar bör du alltid hålla ett öga på dina kostnader då det kan vara värt att få ned dessa. Fördelen med Auto är att du redan har lägre kostnader än hos många andra aktörer som erbjuder liknande tjänster.

Läs mer om Avanza Auto

Känner du nu att du vill lära dig ännu mer om Avanza Auto så rekommenderar vi att du läser vårt Avanza omdöme & recension för att lära dig mer om tjänsten samt hur man öppnar ett konto och börjar investera. Du kan även läsa mina andra artiklar där jag går igenom: