Avanza Auto historisk avkastning 2024

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Avanza Auto historisk avkastning

Vill du lära dig vad Avanza Auto har för historisk avkastning?

Bra!

Historisk avkastning är inte något som garanterar en framtida avkastning, men det kan vara intressant för att se på ett ungefär vad man hade kunnat förvänta sig tidigare år om man hade använt Avanza Auto.

I denna artikeln kommer vi gå igenom historiska avkastning samt Avanzas riskspridning och mycket mer.

Häng med!

Min första rekommendation är att du tittar på min video här nedanför. Jag jämför Sveriges ledande fondrobotar och robotrådgivare och går bland annat igenom Avanza Auto för och nackdelar.

Så ser Avanza Auto målavkastning per år ut

Hos Avanza får du en risk beroende på vilken av deras 6 fondalternativ som du valt. I verkligheten så har de med lägst risk helt enkelt mer räntor och de med högst risk har endast aktier.

Avanza Auto historiska avkastning

Den historiska avkastningen varierar beroende på vilken av Avanza Autos 6 olika alternativ du tittar på. Auto 6 är den mest intressanta för många då den har högst avkastning. Där är den på cirka 60% sedan start. Jämför med Auto 1 som har cirka 8% under samma period, men som är menad för den som inte är villig att ta någon stor risk.

Avanza Auto riskspridning

Med de enklare fonder som finns i Avanza Auto så får du alltså högre eller lägre risk beroende på vilken du väljer. Auto 2 och även 1:an har mer räntor än aktier till exempel, så risken är lägre men likaså avkastningen.

Den enda Auto som är utan några som helst räntor är 6:an. Den kommer då med en högre risk enligt modern portföljteori men med högst förväntad avkastning.

Hur ser den senaste rapporterade avkastningen ut?

Tittar vi på fondalternativen som ingår i Avanza Auto så skiljer den sig markant. Det är svårt att titta på exempelvis 5 år eller dylikt då det fortfarande är en ny tjänst, men så här ser den historiska avkastningen ut sedan start:

  • Avanza Auto 1: 7,84%
  • Avanza Auto 2: 18,84%
  • Avanza Auto 3: 26,54%
  • Avanza Auto 4: 37,81%
  • Avanza Auto 5: 48,65%
  • Avanza Auto 6: 60,53%

Läs mer om Avanza Auto

Känner du nu att du vill lära dig ännu mer om Avanza Auto så rekommenderar vi att du läser vårt Avanza omdöme & recension för att lära dig mer om tjänsten samt hur man öppnar ett konto och börjar investera. Du kan även läsa mina andra artiklar där jag går igenom:

Läs mer & följ mig: