Fundler avgifter – Så ser Fundlers avgifter ut May 2024

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Fundler avgifter

Vill du investera med Fundler?

Bra! 

Då är det viktigt att veta vilka avgifter Fundler har. Avgifterna hos en fondrobot kan spela stor roll i slutändan så att välja en fondrobot med relativt låg avgift kan vara viktigt.  

I den här artikeln går jag igenom följande:

Min första rekommendation är att titta på min video () där jag jämför Sveriges ledande fondrobotar och robotrådgivare för att bilda dig en uppfattning om Fundler och liknande tjänster.

INTRODUKTION

Avgifter till Fundler fondrobot

De flesta fondrobotarna och deras fonder som finns på marknaden i Sverige har faktiskt ganska låga avgifter på sina placeringar. Avgifterna varierar emellertid beroende på vilka portföljer eller fonder du har valt att placera dina pengar i och hur hög risk de har.

Vanligen finns det möjlighet att minimera avgifterna genom att välja en annan portfölj med en lägre avgift.

Här är det dock viktigt att komma ihåg att en lägre avgift inte alltid nödvändigtvis ger högst avkastning. Att satsa på en portfölj eller fondrobot med lägre avgifter är inte alltid lönsamt. 

Istället bör man granska helheten och hurdan kvalitet portföljens förvaltning har och hur hög avkastning portföljerna ger.

Att ha en väl avvägd riskspridning och en sparstrategi som är anpassad efter ditt sparmål är exempelvis mycket viktigare än själva avgiften. Avgiften blir dock viktigare när det kommer till långsiktigt placeringar såsom pensionssparande.

Hur din portföljavgift ser ut beror på vilken portfölj du har valt, så därför ska vi nu kortfattat gå över hur avgifterna ser ut för portföljerna. 

Vad är den totala avgiften?

Avgiften för att spara hos Fundler med automatiskt månadssparande varierar beroende på vilken portfölj du har valt. Samtliga portföljer tar en avgift. Fundlers totala avgifter ligger på allt från 0,24% till 1,13%, beroende på hur din portfölj ser ut.

Observera att Fundler även tar fondavgifter för de fonder som kapitalet placeras i. Fondroboten har dock ett stort utbud av fonder med väldigt låg nivå på deras fondavgifter, så i det hela blir avgifterna låga för sparandet.

Indexportföljen Global Framtid har till exempel hög avkastning, men också hög risk. 

Hur ser avgiften ut gentemot andra fondrobotar?

Om du vill investera genom Fundler eller någon annan tjänst kan det vara svårt att välja bland fondrobotarna. Vilken ger den högsta avkastningen? Vilken fondrobot har den lägsta avgiften? Hur stor risk ska jag ta? Nedan går vi igenom de olika fondrobotarna för att besvara dina frågor om deras avgifter.

Jämförelse mellan Nordnet Robosave, Avanza Auto och BetterWealth

Nordnet Robosave tar en avgift på 0,50% och den totala avgiften är 0,90-0,98%. Avanza Auto, en populär tjänst som tillhör Avanza, tar en avgift på 0,35% och den totala avgiften är 0,40-0,50%. BetterWealth tar en avgift på 0,09-0,49% och den totala avgiften är 0,25-0,93%.

Jämförelse mellan Sigmastocks, Lysa, Opti och Fundler

Sigmastocks fondrobotavgift ligger på 0,35% och den totala avgiften är 0,35-0,39%. Lysa och tjänstens fondrobotavgift ligger på 0,15-0,24% och den totala avgiften är 0,30-0,41%. Opti tar en avgift på 0,50% och den totala avgiften är 0,82-0,88%. 

Slutligen har vi Fundler. Fondrobotens avgifter ligger på 0,15-0,49% och den totala avgiften för tjänsten är 0,90-0,98%. Fundler har bland marknadens lägsta avgifter och dess olika fonder (Smart Index-portföljerna) ger hög avkastning. 

Här nedanför har jag klistrat in en tabell så att du enkelt kan se vad Fundler har för avgifter jämfört med andra fondrobotar. Är du intresserad av att läsa mer om de andra fondrobotarna har jag skapat en artikel där jag listar alla fondrobotar och jämför dem.

Fondrobot

FondrobotAvgift till fondroboten Total avgift
Lysa0,15-0,24% 0,30-0,41%
Opti0,50%0,82-0,88%
Avanza auto0,20%0,30-0,37%
Fundler0,15-0,49%0,22-1,23%
Better Wealth0,09-0,65%0,25-0,93%
Nordnet Robosave0,50%0,90-0,98%
Sigmastocks0,35%0,35-0,39%
Läs mer om Fundler