Så kan du enkelt öppna ett Fundler konto för företag 2024

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

Fundler för företag

Vill du öppna ett konto hos Fundler genom ditt företag?

Bra!

Fundler är en fondrobot som investerar företagets kapital automatiskt till en låg avgift. Med Fundler behöver du inte lyfta ett finger, för fondroboten gör jobbet åt dig. Det är även möjligt för företag att skapa konto och använda fondroboten. Fundler för företag är ett smart val för företag som automatiskt vill investera till en låg avgift. 

I denna artikeln går vi igenom hur du kommer igång med Fundler för företag och vad du behöver tänka på som blivande företagskund innan du fattar ditt beslut. 

Häng med!

Fundler fondrobot logo

Öppna ett företagskonto genom Fundler

Att öppna ett konto och investera pengar med Fundler är lika enkelt för företagare som det är för privatpersoner. Nedan går vi igenom de tre stegen i registreringsprocessen.

1. Ladda ner Fundler appen

Börja med att ladda ner Fundler-appen. Fundler har en användarvänlig och smidig app som enkelt ger dig en överblick av dina investeringar. 

När du har laddat ner appen ska du registrera dig genom att först välja “Mitt företag” istället för “Mig själv”. Sedan loggar du in med BankID och anger relevant information.

Fundler fondrobot logo
3.7/5

2. Skapa en portfölj

Du kommer under processen att få svara på flera frågor av fondroboten. Fondroboten använder en avancerad algoritm baserad på de svar du har angett för att hitta den eller de portföljer som passar just dig och dina sparönskemål. 

Detta gäller både privatpersoner och företagare. När du har besvarat frågorna kommer fondroboten att skapa en portfölj åt dig.

3. Öppna en kapitalförsäkring

Det sista steget är att öppna en kapitalförsäkring. För att få investera dina pengar med Fundler måste du som företagskund ha en kapitalförsäkring. 

Men detta sköts enkelt genom själva tjänsten, för du kan enkelt med hjälp av Fundler öppna en kapitalförsäkring hos Futur Pension – det tar bara några minuter. Allt du behöver göra är att följa instruktionerna som Fundler ger dig.

Nu är du som företagare redo att börja spara. Tjänster har en låg avgift så att du kan spara så mycket pengar som möjligt. 

Viktigt att komma ihåg

En portföljs utveckling är ingen garanti för framtida avkastning. Det kan till och med hända att du inte får tillbaka det investerade kapitalet. Om investeringen sker i värdepapper som handlas i annan valuta än svenska kronor tillkommer en valutarisk.

Så investerar man i Fundler som företagskund

Det är enkelt att börja investera i Fundler som företagskund, för Fundler sköter det mesta åt dig. Det du behöver göra är att öppna en kapitalförsäkring hos Futur Pension, och sedan får du förslag från Fundler om hur du öppnar en fondportfölj som passar dig och ditt företag utifrån de uppgifter du har angett om exempelvis risk och sparmål.

En portföljs utveckling är ingen garanti för framtida avkastning. Portföljerna kan både öka och minska i värde, precis som aktier eller fonder kan både öka och minska i värde. Det kan till och med hända att du inte får tillbaka det investerade kapitalet. 

Kontotyp som gäller när du investerar med ett företag

Den kontotyp som är aktuell när du ska investera med ett företag är en kapitalförsäkring. Du kan öppna en kapitalförsäkring genom Futur Pension, men det tillkommer en avgift på 0,20% för det. Futur Pension är ett digitaliserat svenskt försäkringsbolag som erbjuder både privatpersoner och företagare helhetslösningar inom till exempel tjänstepensioner, kapitalförsäkring, privata pensioner och livförsäkringar.

Hur kan man få bekräftelse för insättning/underlag till revisorn?

Som företagskund har full insyn när det gäller allt det ekonomiska direkt genom kontot. När det gäller rapportering hanteras det automatiskt enligt Skatteverkets regelverk så att du slipper pappersarbetet. Enklare än så blir det inte.

Avgifter och kostnader

Fundler för företag har några av marknadens lägsta avgifter. Avgifterna varierar emellertid beroende på vilka portföljer eller fonder du har valt att placera dina pengar i och hur hög risk de har.

I detta avseende är dock viktigt att komma ihåg att en lägre avgift inte alltid nödvändigtvis ger högst avkastning. Att satsa på en portfölj eller fondrobot med lägre avgifter är inte alltid lönsamt. 

Istället bör du granska helheten och hurdan kvalitet portföljens förvaltning har och hur hög avkastning du får.

Att ha en väl avvägd riskspridning och en sparstrategi som är anpassad efter ditt sparmål är exempelvis mycket viktigare än själva avgiften. Avgiften blir dock viktigare när det kommer till långsiktigt placeringar såsom pensionssparande.

Hur din portföljavgift ser ut beror på vilken portfölj du har valt, så därför ska vi nu kortfattat gå över hur avgifterna ser ut för portföljerna. 

Avgiften för att spara hos Fundler med automatiskt månadssparande beror på vilken portfölj du har valt. Fundlers totala avgifter ligger på allt från 0,24% till 1,13%, beroende på hur din portfölj ser ut.

Fundlers portföljer tar även fondavgifter för de fonder som kapitalet placeras i. Fondroboten har dock ett stort utbud av fonder med väldigt låg nivå på deras fondavgifter, så i det hela blir avgifterna låga för sparandet.

Läs mer om Fundlers avgifter.

Läs mer om Fundler