Så kan du enkelt öppna ett SaveLend konto för företag 2024

Disclaimer: När du köper en produkt eller öppnar ett konto genom mina länkar erhåller jag en finansiell ersättning från respektive partner. Läs disclaimer och annonspolicy längst ner på sidan.

SaveLend företag

Vill du öppna ett konto hos SaveLend genom ditt företag?

Bra!

SaveLend är en investeringsplattform där både privatpersoner och företag kan investera i peer-to-peer-lån (eller p2p som det ofta kallas). Företagets historiska avkastning har under de senaste åren varit lysande, och även under pandemin har SaveLends kunder fått en god avkastning. 

I denna artikel går vi igenom hur du öppnar ett konto och allt du behöver veta. Allt från avgifter och kostnader till hur det fungerar med insättning/underlag till revisorn.

Häng med!

savelend logo

Så investerar man i SaveLend som företagskund

Det är enkelt för företagskunder att investera i olika krediter hos SaveLend. Företagskunder kan investera sitt kapital i krediter  (eller peer-to-peer-lån som det ibland kallas för). Sådana investeringar innebär att ditt företags kapital finansierar krediter till privatpersoner och företag. 

Dessutom får du på SaveLend som företagskund din avkastning i form av utbetald ränta. SaveLend ger företagskund möjlighet att välja att skräddarsy din investeringsstrategi efter dina mål och förutsättningar. 

SaveLend har en årlig målavkastning på ungefär 7-9%. Till och med under pandemin, som har slagit hårt mot den globala ekonomin och aktiebörsen, har SaveLend lyckats nå den uppställda målavkastningen. SaveLend har genom åren levererat en genomsnittlig avkastning på olika kredittyper på 9,40%. 

SaveLend investerar ditt kapital i hundratals olika kredittyper, och därmed sprids dina risker. SaveLend har satsat ordentligt på riskspridning, eller diversifiering, så att du inte behöver oroa dig över att du ska förlora dina pengar. SaveLend är med andra ord en trygg och säker plattform för att växa ditt kapital, oavsett om du är privatperson eller företagskund.

Öppna ett företagskonto genom SaveLend

Det är enkelt för företagskunder att investera i olika krediter hos SaveLend. SaveLend för företag är ett tryggt och säkert sätt för företag att börja investera. Kom igång med SaveLend i 4 snabba steg:

1. Skapa ett konto hos SaveLend

Det första steget för att skapa ett företagskonto är att skapa ett konto som privatperson. Du hittar enkelt “Skapa konto”-knappen på SaveLend-webbsidan.

savelend logo
4.4/5

4,4 av 5,0 i betyg på Trustpilot.com

2. Överför valfritt belopp

Nästa steg är att överföra ett valfritt belopp. SaveLend rekommenderar en minimiinsättning på 2000kr.

SaveLend har dock inget obligatoriskt minimibelopp, utan det är fullständigt upp till dig.

3. Välj investeringsstrategi

Använd SaveLends standardinställningar eller skräddarsy ditt företags investeringsstrategi för att utföra investeringar i krediter. Om du själv vill bygga upp en investeringsstrategi har du möjlighet till det, och om du inte har tid till det är det i stället enkelt att välja ett av företagets standardinställningar.

På SaveLend är det du som bestämmer.

4. Dina pengar investeras automatiskt

Det sista steget är egentligen inget steg alls, eftersom dina pengar nu investeras automatiskt på plattformen. 

Nu behöver du bara luta dig tillbaka och se ditt kapital växa.

SaveLend för företag

Hur kan man få bekräftelse för insättning/underlag till revisorn?

Hos SaveLend är det lika enkelt för företagare att börja investera i krediter som det är för privatpersoner. På investeringsplattformen kan företagskunder exportera rapporter och annan detaljerad information angående alla utförda transaktioner. 

Informationen som du får från SaveLend kan du som företagskund sedan använda som underlag för ditt företags bokföring. Med SaveLend behöver du inte lägga ner många timmar på att kontrollera eller samla in information över dina transaktioner.

SaveLend har gjort bokföringen för ditt företag så enkelt som det bara kan vara för att du ska kunna fokusera på dina investeringar.

Avgifter och kostnader

Som företagskund dras automatiskt ingen skatt på dina investeringar, i stället får du ränta-på-ränta på all din avkastning. Däremot tar SaveLend en standardavgift på 10% av all intjänad ränta. 

SaveLend erbjuder även samtliga investerare möjligheten att utnyttja ett bonussystem för att reducera standardavgiften till ungefär 5%. Genom att investera i olika nivåer på plattformen eller i till exempel aktieägande gör SaveLend det möjligt för dig att få mer avkastning på investerat kapital. 

En överblick av bonussystemet och hur du kan öka dina investeringar finns på SaveLend-webbsidan. Bonussystemet är ett sätt för SaveLend att belöna sina kunder, och för dig att tjäna mer pengar!

Varför ska man investera i SaveLend med sitt företag?

Det finns många orsaker till att varför du borde bli företagskund och investera ditt kapital i SaveLend. SaveLend ger dig möjlighet att investera i krediter till ett förmånligt pris och på ett säkert sätt. Här är några av de största fördelarna med SaveLend:

Tryggt och säkert - investera med hög riskspridning

SaveLend erbjuder privatpersoner och företagskunder trygga och säkra investeringar tack vare plattformens höga riskspridning. SaveLend har en stabil och god avkastning på i genomsnitt 9,40%. Ditt kapital investerar SaveLend i hundratals olika kredittyper för bättre riskspridning. Du behöver med andra ord inte vara rädd att förlora dina pengar.

Enkelt och smidigt - helt automatiserat och underlag till bokföringen

Med SaveLend är det möjligt att automatisera dina investeringar. Ditt kapital återinvesteras då i nya krediter utan att du behöver lyfta ett finger. 

SaveLend gör det även möjligt för dig att exportera rapporter och annan information om dina transaktioner, vilket underlättar bokföringen.

Förmånligt och smart - ingen preliminärskatt och möjlighet till skattefördelar

En fantastisk fördel med SaveLend om du är företagskund är att det automatiskt inte dras någon skatt på dina investeringar! Med andra ord får du ränta-på-ränta på all din avkastning. 

Dessutom erbjuder SaveLend företagskunder möjligheten att använda ett bonussystem som kan ge dig högre vinst på ditt investerade kapital.

Läs mer om Savelend